Comisia de Supravaghere a Asigurarilor a hotarat, in data de 13 noiembrie, retragerea autorizatiei de functionare a patru brokeri de asigurari deoarece nu au respectat prevederile legii privind societatile de asigurare si supraveghere a asigurarilor, potrivit NewsIn.

Cele patru societati carora le-au fost retrase autorizatiile sunt Eurom Broker de Asigurari - Broker de asigurare-reasigurare, Excelsior - Broker de asigurare, Risk Star Broker de Asigurare, First Insurance Broker de Asigurare.

"Sanctiunile au fost date in functie de neregulile constatate pentru fiecare societate in parte", a declarat Dan Constantinescu, membru in consiliul de administratie al CSA, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, printre cele mai frecvente nereguli intalnite in randul firmelor sanctionate se numara lipsa unui spatiu adecvat de vanzare, a unui sediu social, a unui management sau pur si simplu faptul ca nu mai functioneaza sau nu si-au achitat taxa de functionare.

De asemenea, CSA a hotarat interzicerea temporara a activitatii Atlassib Broker de Asigurare, pana la avizarea de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a noilor asociati ai brokerului de asigurare.

Potrivit CSA, societatile pentru care s-au emis decizii de suspendare a autorizatiei de functionare, au obligatia sa ia toate masurile necesare in vederea comunicarii deciziei Consiliului CSA catre toti asiguratii pentru care au intermediat polite de asigurare, precum si catre toti asiguratorii cu care acestia colaboreaza.