Numarul muncitorilor romani si bulgari inregistrati la oficiile britanice pentru forta de munca a inregistrat o scadere, potrivit statisticilor date publicitatii de Ministerul de Interne de la Londra si preluate de The Guardian, in editia de miercuri.

Astfel, numarul muncitorilor proveniti din aceste doua state a scazut de la 9.335, cati erau inregistrati in perioada aprilie-iunie, la 7.455, in cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Potrivit publicatiei, aproximativ 56.000 de imigranti polonezi si din alte state comunitare est-europene s-au inregistrat la oficiile britanice pentru forta de munca in perioada iulie-septembrie, cu 9.000 mai putini decat in acelasi trimestru al anului trecut.

Ministrul britanic al Imigratiei, Liam Byrne, a declarat ca prea devreme pentru a evalua impactul afluxului de muncitori romani si bulgari pe piata muncii interne si din acest motiv Guvernul de la Londra a decis sa mentina restrictiile impuse la inceputul acestui an, cand cele doua tari au devenit membre ale Uniunii Europene.

"Restrictiile accesului pe piata muncii ne ajuta sa ne asiguram ca doar cei care au ceva de oferit Marii Britanii pot munci aici", a adaugat responsabilul britanic.