Doi dintre fratii lui Omar Hayssam si Mustafa Tartoussi, proprietarul vasului cu care se spune ca ar fi fugit din tara Omar, au fost trimisi in judecata de procurori, transmite Realitatea TV. Cei trei sunt acuzati ca l-au ajutat pe omul de afaceri sirian sa fuga din tara.

Din probele adunate, reiese faptul ca Mustafa Tartoussi l-a preluat pe Omar Hayssam in noaptea zilei de 30 iunie 2006 de la un punct situat in afara portului din Constanta.

Tartoussi a planificat si inlesnit iesirea frauduloasa a omului de afaceri sirian din Romania, cu toate ca stia ca acesta a fost trimis in judecata pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Irak, in 2005.

Procurorii DIICOT sustin ca exista indicii ca Mustafa Tartoussi va incerca sa fuga sau sa se sustraga in orice mod de la judecata, anchetatorii apreciind ca inculpatul ar putea incerca parasirea teritoriului Romaniei chiar si in mod fraudulos in perioada urmatoare. Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a ridicat acestuia interdictia de a parasi tara pe 12 noiembrie.