Asa cum era de asteptat, constituirea Consiliului local al sectorului 5 a generat un spectacol de circ. Protagonistii au fost cei noua consilieri ai PSD, avandu-l in frunte pe ex-anonimul candidat la Primarie, Catalin Stochita. Miza consilierilor PSD este de a-i da lui Marian Vanghelie un viceprimar, fapt aproape imposibil, daca tinem cont de configuratia mandatelor data de urne.

Alianta PNL-PD are 12 consilieri, PUR - 2 si PRM - 4. Pentru votarea viceprimarului sunt necesare 14 voturi, ceea ce actuala noua putere din administratia locala de sector are din voturile PNL, PD si PUR. Ieri, Stochita si-a luat „jucariile“ (consilierii PSD) si a parasit sedinta DUPA ce s-a votat Comisia de validare, formata din trei membri ai Aliantei si doi ai PSD.

Criza a aparut la votarea celui de-al cincilea membru al Comisiei de validare (al treilea din Alianta), pe care PSD a incercat sa o impiedice. Desi in permanenta erau 14 maini ridicate sus, presedintele interimar de sedinta, Dumitru Ulmet (fostul viceprimar PSD al sectorului 5), „gresea“ de fiecare data numaratoarea, oprindu-se la 13, numar insuficient pentru validare.

Dupa ce mascarada nu a mai putut fi continuata si la a… sasea numaratoare, s-a votat cel de-al cincilea membru al Comisiei de validare. In acest moment, Stochita a anuntat ca PSD se retrage, pe motiv ca… „reprezentantii Aliantei nu sunt pregatiti din punct de vedere legislativ sa participe la sedinta“ si dus a fost.

Dupa cateva clipe de uluiala, s-au trezit din amortire si cei patru consilieri PRM, care si-au urmat „aliatul“. Iata, deci, in ciuda declaratiilor razboinice ale lui Vadim impotriva lui Vanghelie si a PSD sector 5, PRM merge mana in mana cu „dusmanul“.

Fara sa-i tresara vreun muschi al fetei, prefectul Ovidiu Grecea a decis suspendarea sedintei si reluarei ei, marti, 29 iunie. Si la reluare se asteapta o continuare a circului PSD-ist. Stochita si consilierii PSD sustin ca sedinta se reia de la zero, in timp ce consilierii Aliantei sustin ca la reluare ramane valabila Hotararea nr. 1, cea prin care s-a votat Comisia de validare.

Dar, pana marti, urmeaza, astazi, la Primaria sectorului 6, reluarea sedintei de constituire, unde, pe post de Stochita, a fost (este) fostul primar Dan Darabont.