In general, tintele criticilor sint femeile. Sint infierate mai ales aparitiile lor la televizor. Motivele sint in special vestimentare si vin mai ales din partea altor femei. Urmeaza apoi prestatiile “intelectuale” de pe la Teo, Tatu sau Negru.

S-a gindit cineva si la barbati? S-a gindit cineva si la Pepe, Fizz, Cotabita, Dan Tudor, baietii de la Talisman si citi altii? Hainele barbatilor din showbiz nu sint judecate, de obicei. Totusi, pantalonul de piele a la Pepe si blana “de Neanderthal” a la Fizz ar merita studii atente. Barbatul roman din showbiz trebuie sa aiba cit mai multi bikini in jur. Altfel nu se simte barbat.

Mai trebuie sa faca glume proaste, de o misoginie timpa (a se vedea mai ales Madalin Voicu).

Barbatul roman se distreaza deghizindu-se in femeie: nu intimplator personajul “Leana” (interpretat de Mugur Mihaescu) are un atit de mare succes. Barbatii romani se simt bine la televizor batindu-si joc de femei. Dupa cum sint imbracati, dupa cum vorbesc, nu prea au motive s-o faca. Totusi o fac fara incetare, cu orgoliu si aplicatie...

Enervanta este si impartirea pe sexe a indeletnicirilor. Talkshow-urile “grele”, politice, sociale, sint coordonate mai ales de barbati. Dimpreuna cu fotbalul. Birfele si manelele le revin femeilor.

Barbatul roman se simte nesigur daca nu are o femeie umilita prin preajma - vreo dansatoare despuiata sau ceva asemanator. In dezbaterile electorale, de cite ori intra in discutie Monica Tatoiu, replicile alunecau imediat in directia delimitarii de “sexul frumos”.

E clara discriminarea: femeile sint mai expuse criticilor decit barbatii. De prea putine ori “sexul urit” este taxat cum ar merita. Cu ce e mai prejos Andreea Banica decit Pepe? Cu nimic - amindoi sint regii kitsch-ului dimbovitean... Sa le recunoastem, asadar, meritele!

Femeile sint mai expuse, au un simt critic mai dezvoltat, traiesc intr-o lume mai salbatica - cel putin in showbiz. Barbatii par niste “mici copii mari” care se invirtesc printre fustele vedetelor feminine. Si totusi barbatii ies bine. Vi se pare drept?