In aceasta seara, vom sti cine este regina fotbalului latino-american. Daca Euro 2004 s-a dovedit o competitie plina de neprevazut, Copa America a pastrat pentru ultimul act cele mai titrate echipe, Argentina si Brazilia, care se intilnesc la Lima, incepind cu ora 22:00, ora Romaniei. Impreuna au cucerit 7 Campionate Mondiale din 17 editii disputate si 20 de editii ale Copei America din 40.

“In ciuda lipsei unor vedete de calibru, ambele echipe si-au respectat statutul de favorite si au infrint orice opozitie. Brazilia a avut ceva emotii in semifinale, insa norocul este de partea celor puternici, si fotbalistii antrenati de Carlos Alberto Parreira au eliminat Uruguayul, dupa executarea loviturilor de departajare.

Chiar daca Brazilia nu-i are in lot pe Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos sau Kaka, antrenorul Argentinei, Marcelo Bielsa, nu crede ca echipa sa este favorita. “Obligatia de a cistiga vine din dorinta noastra de victorie”.

De cealalta parte, antrenorul campioanei mondiale nu se teme de argentinieni: “Argentina este o echipa care joaca foarte bine. Jucatorii inscriu mult, alearga mult si joaca foarte bine cind au mingea. Asta nu inseamna ca nu stim sa-i contracaram”.