Clubul de fotbal Apullum Alba Iulia este dator la bugetul de stat cu suma de 34,76 miliarde lei, informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"In general, metoda principala utilizata de unii reprezentati ai cluburilor pentru diminuarea obligatiilor fiscale se bazeaza pe necalcularea si neretinerea impozitului pe veniturile reprezentand premiile, primele si indemnizatiile acordate sportivilor. Chiar si atunci cand acest impozit a fost determinat, el nu este virat la termenele legale", a declarat presedintele ANAF, Neculae Plaiasu.

Clubul de fotbal din Alba Iulia a sustras de la plata catre bugetul de stat suma de 10,26 miliarde lei, pentru aceasta valoare calculandu-se dobanzi si penalitati in cuantum de trei miliarde de lei.

De asemenea, gruparea ardeleana nu a virat la bugetul statului impozitele pe asigurarile sociale si de sanatate, iar la plata obligatiilor fiscale evidentiate in documentele contabile, Apullum a inregistrat mari debite neachitate la termenele legale pentru toate categoriile de impozite.

Astfel, din cauza acestor datorii, gruparea din Alba Iulia ar putea sa nu mai fie programata la meciurile din Divizia A, criteriul financiar fiind obligatoriu in acordarea licentei de club profesionist.