Cu patru zile inaintea congresului comun programat pentru a consfinti mariajul sindical dintre CNSLR-Fratia si BNS, cele doua confederatii au renuntat la fuziunea pregatita si pritocita de mai multi ani. Potrivit afirmatiilor presedintelui CNSLR-Fratia, Marius Petcu, principalul motiv al neconsumarii acestui act de logodna contra naturii il constituie divergentele politice.

De altfel, nu era nevoie de o prea bogata experienta in ceea ce priveste sindicalismul mioritic pentru a auzi, pe masura ce se apropia campania electorala, zanganitul de sabii in cele doua "armate prietene".

Pentru ca numai naivii puteau crede juramintele de credinta emanate de cele doua tabere sindicale in conditiile in care, vreme de 2-3 mandate parlamentare, CNSLR-Fratia a avut o relatie privilegiata, generatoare de fotolii deputatiale, cu PSD. Joc pe care l-a practicat si confederatia condusa de Dumitru Costin numai ca, deputatii promovati din randul BNS au trecut la CNSLR.

Ca urmare, pentru proximele alegeri parlamentare, Costin si Bratianu au parafat o intelegere cu PRM de pe urma careia vor obtine 15 locuri eligibile in vitorul Parlament. Asta, in timp ce, dintre actualii sindicalisti-deputati ai CNSLR, pe listele PSD au mai supravietuit, cu emotii, doar Pavel Todoran si Ion Radoi.