Finala editiei din 2007 a Ligii Campionilor la fotbal ar putea avea loc pe noul Stadion Wembley, ce urmeaza sa fie inaugurat peste doi ani, iar cea a Cupei UEFA din 2006 sau 2007, pe arena din Manchester, informeaza Associated Press. Federaaia engleza de fotbal a expediat, la sfaraitul saptamanii trecute, la UEFA, documentele necesare pentru depunerea celor doua candidaturi.

„Fotbalul englez poate pune la dispoziaie cateva arene foarte bune. Credem ca Stadionul Wembley ai cel din Manchester ar putea fi locaaii minunate pentru aceste finale“, a precizat preaedintele FA, Geoff Thompson. Noul Wembley, aflat in prezent in construcaie in nordul Londrei, va fi dat in folosinaa la inceputul anului 2006 ai va avea o capacitate de 90.000 de locuri.

Arena din Manchester, pe care iai disputa meciurile formaaia locala Manchester City, a fost modernizata recent ai este dotata cu 48.000 de locuri. Anglia a gazduit ultima oara finala celei mai importante competiaii europene intercluburi in anul 1992, cand FC Barcelona a invins Sampdoria pe vechiul Stadion Wembley.