Premierul Frantei, Jean-Pierre Raffarin, a sosit in Romania pentru o vizita de doua zile in timpul careia, potrivit Associated Press, ar urma sa semneze 3 contracte in valoare totala de peste un miliard de dolari.

Jean-Pierre Raffarin este insotit de membri ai guvernului si ai parlamentului francez, dar si de oameni de afaceri.

Discutiile cu omologul sau roman, Adrian Nastase, vizeaza in primul rand negocierile de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana si chestiuni de ordin economic.

Se va semna, printre altele, acordul de privatizare a Distrigaz Sud cu firma franceza Gaz de France.

Se asteapta ca firma franceza de constructii Vinci sa semneze un contract pentru construirea unei portiuni din autostrada Bucuresti Brasov, iar o companie de comunicatii franceza ar urma sa vanda echipamente Cailor Ferate Romane.

Franta este al doilea investitor strain in Romania si al treilea partener comercial.

De asemenea, premierul Frantei va aborda problema adoptiilor internationale, deoarece exista mai multe familii franceze care incepusera procesul de adoptare a unui copil din Romania, insa procedurile au fost blocate.

Va fi inaugurata prima conferinta interguvernamentala Franta -Romania. In cadrul acesteia vor fi discutate schimburile economice, dar si reforma administratiei si justitiei romanesti.

Se asteapta ca premierul francez sa se intalneasca si cu primarul Bucurestiului, Traian Basescu.