Vesti bune pentru Steaua in perspectiva duelului de joi din grupele Cupei UEFA. Parma intentioneaza sa joace contra trupei lui Zenga cu o formula apropiata de cea folosita la Bilbao, unde s-a predat usor (0-2). Antrenorul Silvio Baldini a anuntat dupa egalul cu Atalanta (2-2) ca "voi menaja mai multi titulari, fiindca in acest moment campionatul e mult mai important.

Lotul nu-mi permite sa mizez mereu pe aceiasi jucatori si sper ca rezervele sa faca un meci mare". Aproape sigur, pe "Tardini" nu vor fi titulari Gilardino, usor accidentat duminica, Marchionni si Morfeo, adica "piesele grele pe care se bazeaza tot jocul", asa cum scrie "Gazzetta di Parma".

Acelasi cotidian a dezvaluit si punctele slabe ale echipei "gialloblu". In primul rind, gaurile mari din defensiva si mai ales "bulevardul de pe flancul sting, unde Baldini nu dispune de un jucator adecvat, in afara lui Camara (indisciplinat tactic), improvizindu-i fara succes pe Bonera si Potenza.

Tineretea si lipsa de experienta a fundasilor fac ca orice actiune a adversarilor sa fie faza de gol". Agentia Kataweb conchide: "O trupa bolnava, cu mari lacune de personalitate, fara capacitatea de a sta in teren, divizata in trei-patru vedete si restul cu citeva clase mai slabi".

Baldini e optimist

Desi toata presa italiana sustine ca Parma trece printr-o mare criza de joc si de rezultate, dovada penultimul loc in Serie A dupa 9 etape, Silvio Baldini pare increzator in viitorul echipei: "Optimismul e parfumul vietii. Un punct este mai bun decit nimic.

Acest 2-2 cu Atalanta ne da moral si nu trebuie sa-i atacam pe jucatorii tineri, pentru ca stiu sa sufere si au vointa, chiar daca mai gresesc. I-am vazut pe multi tristi in timp ce priveau clasamentul. Important este sa continuam cu acelasi spirit de grup dovedit in ultimele partide si vor veni si rezultatele bune".

Brigada olandeza la Parma

Meciul cu Parma, care se va disputa joi, de la ora 20:00, pe stadionul "Ennio Tardini", va fi condus de o brigada olandeza: Ruud Bossen, Richard Slot si Eugene H. Theelen. Pretul biletelor pentru acest meci este intre 10 si 40 de euro. Pina ieri, pentru excursia organizata de club s-au inscris 350 de ultrasi, care vor plati pentru un bilet 10 euro.

Mama lui Sapunaru a murit inaintea derbyului

Aparatorul Cristian Sapunaru (20 de ani) a aflat dupa meci ca mama sa a decedat, fiind bolnava de cancer, chiar inaintea startului intilnirii cu Steaua. Antrenorul Cosmin Olaroiu a aflat tragica veste in momentul in care si-a scos jucatorii la incalzire, in minutele premergatoare partidei, dar a evitat sa-i spuna acest lucru elevului sau ca sa nu-l demoralizeze.

Intepaturi pentru Zicu

Stelistii i-au raspuns duminica seara ex-dinamovistului Ianis Zicu, acum jucator al Parmei, cu privire la o mai veche declaratie de a sa, cum ca italienii vor bate cu 5-0 pe ros-albastri in meciul de joi, din grupele Cupei UEFA. "Zicu sa joace mai intii la Parma si apoi sa vorbeasca. Sa nu se intoarca roata si sa batem noi cu 5-0", a punctat Radoi.

Grupa B

Etapa 1

Steaua - Standard 2-0

Bilbao - Parma 2-0

Besiktas a stat

Etapa a 2-a

Parma - Steaua (ora 20:00, TVR1)

Besiktas - Athletic Bilbao (20:30)

Standard Liege sta

Clasament

1. Steaua 3

2. Bilbao 3

3. Besiktas 0

4. Parma 0

5. Standard 0