Climatul investitiilor s-a imbunatatit in Romania, insa, in ciuda cresterii investitiilor directe, nivelul acestora este inca scazut, una din posibilele explicatii fiind nivelul coruptiei, apreciaza directorul adjunct al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), Reiner Geiger.

"Studiile realizate indica faptul ca nivelul scazut al investitiilor straine ar fi explicabil prin nivelul inalt al coruptiei din Romania", a declarat ieri, la Bucuresti, Reiner Geiger, informeaza Mediafax.

Oficialul OECD a apreciat ca nivelul de investitii straine in Romania este "foarte redus", comparativ cu investitiile directe din statele din sud-estul Europei si luand in calcul Produsul Intern Brut per capita. "Suma investitiilor este de 13 miliarde de dolari. Este mult sub potentialul Romaniei de atragere a investitorilor straini", a spus Geiger.

Pe de alta parte, oficialul OECD a aratat ca studiile organizatiilor neguvernamentale indica drept institutii corupte politia, administratia si serviciile administrative care elibereaza licente si autorizatii.

Potrivit lui Geiger, in ultimul timp s-a remarcat reformarea institutiilor, insa - spune el - accentul trebuie pus nu numai pe reforma legislativa, ci si pe implementarea masurilor pe care aceasta le presupune.