„Sper sa faceti o gramada de bani”, le-a spus Clinton directorilor companiei Accoona Corp., care a donat o suma nespecificata de bani fundatiei William J. Clinton.

Guvernul chinez, unul din cei mai importanti sustinatori ai companiei, i-a acordat acesteia un parteneriat pe 20 de ani cu China Daily Information Co., agentia guvernamentala care opereaza un site oficial in engleza si chineza.

Prin acest acord, Accoona obtine acces la datele a peste 5 milioane de companii chineze – o oportunitate insemnata pentru Accoona, intr-un moment in care companiile americane cauta posibilitati de afaceri in China, inainte de Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing.

In conducerea noii companii se numara Eckhard Pfeiffer, fostul CEO al Compaq Corp.

Compania incearca sa se diferentieze de Google, Yahoo si alte motoare de cautare prin utilizarea inteligentei artificiale pentru selectarea rezultatelor relevante, a declarat Pfeiffer. Spre deosebire de motoarele traditionale care efectueaza cautarile in baza unui cuvant-cheie, Accoona va accesa si site-urile care nu contin cuvintele-cheie, dar care pot fi relevante.