Un individ a deschis focul asupra trupei heavy metal Damageplan, miercuri, in timpul unui concert dintr-un club din Columbus, Ohio, ucigand patru persoane si ranind alte doua, transmite BBC online. Barbatul a tintit asupra trupei, din care fac parte si fosti membri ai trupei Pantera. Se crede ca cel putin unul dintre muzicieni se afla printre decedati.

Incidentul s-a petrecut miercuri seara, in timpul unui concert de la clubul Alrosa Villa, la care asistau 200 de persoane.

Potrivit politiei, barbatul a urcat pe scena si a tras in muzicieni, apoi a intors arma spre public. Ulterior, el a fost impuscat de un politist. Purtatorul de cuvant al politiei din Columbus, Brent Mull, a spus ca in club se afla cel putin un politist. "Daca politistul nu ar fi fost atat de aproape, cred ca putea fi mult mai rau", a spus el.

Nu se cunoaste motivul pentru care agresorul a deschis focul. Trupa Damageplan s-a format in 2003 la initiativa chitaristului "Dimebag" Darrell Abbott si a fratelui sau, bateristul Vinnie Paul Abbott, dupa destramarea trupei Pantera, din care au facut parte cei doi. Lor li s-au alaturat solistul Pat Lachman si basistul Bob "Zilla" Kakaha.

Pantera a fost una dintre cele mai populare trupe de heavy metal la inceputul anilor '90, ajungand in topurile americane si fiind nominalizata la Grammy in 1994 pentru "Far Beyond Driven".