La invitatia ARBOmedia, Consiliul de Administratie EGTA (European Group of Television Advertising) s-a intrunit in urma cu cateva zile, in premiera, la Bucuresti.

EGTA este cea mai importanta asociatie a statiilor tv si radio publice si private din Europa, cu sediul la Bruxelles, ce reuneste 48 de regii de publicitate de televiziune si/sau departamente comerciale a peste 100 de statii tv din 27 de state europene, dar si din Canada Canada, Coreea, Iran and Maroc si 22 de radiouri din 16 tari europene.

Infiintata in anul 1974, EGTA a implinit anul acesta 30 de ani de experienta in reprezentarea membrilor sai in relatia cu Comisia Europeana cat si cu Uniunea Internationala a Industriei de Publicitate.

Avantajele pe care interventia regiilor de publicitate le aduce in relatia dintre vehiculele media si cumparatorii de spatiu publicitar sunt de multa vreme cunoscute si exploatate pe plan international.

Conceptul de regie de publicitate a inceput sa-si faca tot mai mult loc in peisajul media romanesc din ultimii ani, desi a patruns destul de greu pe piata din Romania post-decembrista.

«Organizarea in Romania a intalnirii Consiliului de Administratie al unei asociatii de calibrul EGTA atesta faptul ca activitatea ARBOmedia, in calitate de regie de publicitate, a atins un nivel de experienta si know how similar celui detinut de membrii europeni ai asociatiei, performanta de care suntem mandri», a declarat Serban Ciusca, director general ARBOmedia.

«Aderarea la EGTA, in mai 2003, impreuna cu toate cele 7 filiale europene ale companiei, a constituit un pas important pentru demersurile noastre initiate ca lideri pe piata regiilor de vanzari TV independente din Europa.

Asa cum ne asteptam, acest pas a condus la ameliorarea relatiilor cu toti partenerii nostri de pe piata si in special cu reprezentantii televiziunilor publice din tarile europene in care suntem prezenti», a declarat la randul sau Dr. Georg Bogner, CEO ARBOmedia AG, membru in Consiliul de Administratie al EGTA.

ARBOmedia este singura companie romaneasca membra a EGTA, regia fiind prezenta si in Consiliul de Administratie al organizatiei.