Sau... toti pentru unul, unul pentru toti. Pentru ca Nicu Alifantis si trupa Zan canta impreuna inca din 1996, nu se mai pune problema cine si ce castiga. Cel putin, asa pare din afara! Cert este ca, la acest sfarsit de an, au castigat cu totii un album nou. Care se numeste „sah-mat”, asa ca va ramane dumneavoastra sarcina de a afla cu cine au jucat partida de sah.

Poate ca veti ghici daca ascultati albumul!

Nu mai trebuie sa spunem cine e Alifantis, dar sa ne jucam putin cu cifrele, pentru ca sunt chiar impresionante: artistul canta de peste 30 de ani. in acest timp, a sustinut peste 4000 de concerte, peste 30 de recitaluri, iar muzica pe care a compus-o s-a auzit in peste o suta de spectacole de teatru. Nicu Alifantis a fost, pana acum, in mai mult de 20 de turnee si spectacole in 14 tari.

„Sah-mat” este cel albumul cu numarul 15 al artistului. La „sah-mat”, Alifantis a lucrat amreunt cu trupa Zan, despre care am spus deja ca ii este alaturi de vreo opt ani. Noul album contine o colectie de piese binecunoscute intr-un aranjament inedit, beneficiind de un baking-vocals de exceptie al fetelor de la trupa Destiny. Veti putea asculta „Piata Romana nr.

9”, „Vino noaptea”, „Inscriptie pe un inel”, „Crocodilul” sau „intamplare simpla”, peise pe care le stiti deja, dar care au un sound nou. De asemenea, pe „sah-mat” sunt si cateva melodii pe care, pana acum, nu le-ati ascultat decat in concerte: „Focul vanat”, „Rar” sau „Epilog”.