Ma pregateam sa ma minunez ca Gabriela Vrinceanu Firea nu s-a mai incilcit in nici o stire a „Observatorului“ de noapte cind, hop, limba ei a inceput sa-i joace feste: „Ceremonia de cecernare...”. Gabriela s-a corectat, dar emotia i s-a asezat de-a curmezisul esofagului.

Asa ca a sarit peste premii si a reformulat fraza astfel: „Ceremonia de decernare a Oscarelor...”. Oscare, Nobele, Pulitzere, phii, ce de premii pe lumea asta!

*****

Mihaela Radulescu s-a razboit, la „Duminica in familie”, cu un biet operator, cu numele de botez Ovidiu. Vina lui e destul de ambigua... Mai intii, Mihaela a reclamat faptul ca a filmat insistent pe sub fustele tigancilor dansatoare, apoi, tot Mihaela i-a cerut sa se culce pe burta, ca sa filmeze cu mai multa precizie aceeasi zona.

Total nemultumita de prestatia operatorului (nu, n-am putut vedea clar ce marca aveau desuurile dansatoarelor!), moderatoarea l-a boscorodit in continuare, pentru alte doua motive: nesabuinta de a nu filma pantofii lui Udila si malitiozitatea de a o filma chiar pe ea dintr-un unghi nepotrivit:

„Ti-am spus sa nu ma mai filmezi din partea asta, sa par mai slaba!”, s-a enervat ea cu cochetarie...

*****

Durata emisiunii „90 de minute pentru sufletul tau” (TVRi) ar putea fi redusa la jumatate daca ar fi eliminate insistentele ametitor-lingvistice ale Iulianei Marciuc.

Ascultind-o, ori nu-ntelegi nimic din ce se cazneste sa spuna, ori te simti retardat, judecind dupa gimnastica frazei: „A vrut sa fie alaturi de tine una care a fost alaturi de tine la inceput” sau „Ai facut lucruri extraordinare la inceput, cu bani putini, iar acum faci cu bani multi tot lucruri extraordinare”.

Dupa cum poti ramine un prezentator mediocru si cu bani putini, si cu bani multi! Banii TVR!

*****

„Curatenia igienica in toalete este importanta” - asa suna mesajul unui spot la un gel pentru WC. Va dati seama ca in aceste conditii curatenia neigienica nu e deloc importanta. Va dati seama si ce varza trebuie sa fi fost in capul copywriter-ului care a ales mesajul pentru aceasta reclama…

*****

L. Blankman e numele unui erou de film de mina a zecea difuzat in week-end la Antena 1. Blankman e ca pantofii Abidas sau ca Puna sau ca aparatele de ras Ginette. De regula, brand-urile faimoase sunt deturnate de producatori din tarile orientale. In cazul fimului cu Blankman, „deturnatorii” sint chiar americanii.