Incurcate sint caile Domnului si ale foliculinei! In ciuda unui foarte viril Porsche Cayenne (aprox. 100.000 de euroi, banu’ jos) care statea sa vina prins intr-o fundita rosie, la sfirsitul anului trecut, Maria Marinescu era putin mofluza. Chestii femeiesti, tipice fapturilor delicate, cu temperament navalnic.

Or, se intimpla uneori ca barbatii sa fie putin ocupati cu facutul banilor pina la ore tirzii sau, de exemplu, cu recuperari delicate dupa lungi accidentari inoportune si sa nu mai aiba atita chef de numarat scamele de pe cearsaf. Dar, in treacat fie spus, cine este Maria Marinescu ?

Sfidind gramatica si marketing-ul resurselor umane, Maria Marinescu este un seducator atribut care se pune bine linga niste foarte cunoscute substantive proprii.

Maria Marinescu: fiica lui Bujor Sion (deci nepoata prin alianta a lui Ion Iliescu), fosta logodnica a lui Bobby Paunescu, actuala logodnica a lui Cristi Chivu, fosta iubita a lui Tudor Vasile (adica fiul fostului premier Radu Vasile si actualul iubit al Andreei Raicu; la rindul ei, fosta iubita a lui Cristi Chivu) etc.

Ocazie cu care intram, deci, intr-o lume complexa si imbirligata, populata de fii, fiice, logodnice, foste si actuale si, nu in ultimul rind, malai. Iata si de ce: pe la sfirsitul lui decembrie, atributul substantival Maria Marinescu a incetat, brusc, sa se mai plinga prietenelor de sintaxa din ce in ce mai deficitara a frazelor cu subiect sexual.

{i, tot in aceeasi perioada, a inceput sa faca vizite din ce in ce mai complexe la Paris, capitala mondiala a limbii franceze, daca ne putem exprima asa.

In aceste peregrinari perfect aventuroase, de la Roma (unde sta bine mersi cu Cristi) la Paris, Maria era (si inca este) insotita de buna ei prietena de shopping & gossip, Sandra Macovescu.

Substantivul poate nu va spune mare lucru, motiv pentru care bagam noi niste verbe si prepozitii: Sandra Macovescu este fiica lui George Macovescu (fost greucean PCR, de formatie jurnalist de partid, ambasador la Whasington, ministru de externe in anii ’70 si chiar presedinte al Uniunii Scriitorilor la inceputul anilor ’80, chiar inainte de D.R. Popescu).

Intre altele, Sandra Macovescu a fost iubita lui Gabi Balint (vreo cinci-sase ani, de proba), pina cind s-a lamurit ca “Pelica“ nu vrea, chitrosul, s-o ia odata cu acte, asa ca s-a maritat in 1990 cu cel mai bun prieten al lui Balint, Miodrag Belodedici (de care a divortat acum vreo doi ani, lasindu-l in jampierele goale). Bun, v-am lamurit.

Vestea proasta e ca nu Sandra Macovescu ne intereseaza, ci fratele ei, Vali. Divortat, doi copii, locuieste la Paris, are o mica, dar vioaie companie de productie TV cu care scoate un frumos rating pe bani pentru de la diverse televiziuni private. Despre Vali Macovescu se spune ca e un barbat foarte agreabil din punct de vedere gramatical, care tine la tavaleala.

Sora mascului feroce e o buna acoperire pentru Maria, iar partidele de shopping parizian in compania Sandrei – o schema tactica subtila, menita sa-i adoarma saracului Chivu instictul de tatonare.

Desigur, nevinovatele escapade recreative ale domnisoarei Marinescu (multumim sursei noastre din Paris si ii sugeram, cu delicatete, sa faca data viitoare uz de camera foto de la telefonul ala bengos) nu afecteaza eficacitatea in teren a lui Vali Macovescu (care e liber de contract).

{i, sintem siguri, nici sentimentele profunde pe care i le poarta fundasul la marcaj Chivu (“Maria este dragostea vietii mele“ – aflam c-ar fi declarat romanul in Libertatea). Ba chiar, indraznim sa plusam, nici macar Porsche-ul 4X4 (motor de 4.500 cmc) pe care inca-l asteapta Maria, spre a-i ostoi dorul de duca. Hai Romania!