Generalul Meir Dagan, comandantul Mossadului, este un om misterios, apare rar in public, arareori face declaratii publice. In urma cu doua zile, in cadrul unei consfatuiri secrete, generalul i-a alarmat pe membrii Comisiei de Externe si Securitate a Knessetului (Parlamentul israelian) asupra iminentului "punct critic" pe care il va atinge industria si cercetarea atomica iraniana.

Cand nu va mai exista nici o posibilitate tehnica de a opri procesul de fabricare a uraniului imbogatit. Din acel moment, a avertizat comandantul Mossadului, iranienii vor fabrica material nuclear fara nici un ajutor strain. Generalul Meir Dagan a explicat de ce Israelul trebuie sa fie foarte ingrijorat.

In primul rand Teheranul incearca sa insele intrega lume sustinand ca a stagnat dezvoltarea nucleara. In realitate, fabricarea bombei atomice continua si comunitatea internationala nu se preocupa suficient ca sa impiedice megalomania atomica iraniana.

E adevarat ca Rusia, in urma repetatelor interventii ale Ierusalimului si Washingtonului, a decis sa opreasca fluxul tehnologic nuclear rusesc catre Teheran, dar industria atomica iraniana nu prea mai are nevoie de ajutorul Moscovei.

Un deputat a vrut sa stie daca avioanele de razboi ale Israelului vor ataca si vor distruge centralele atomice ale Iranului, asa cum au actionat cu multi ani in urma in Irak. Generalul Dagan nu a auzit intrebarea, dar l-a citat pe Dick Cheney, vicepresedintele Statelor Unite, care a avertizat asupra posibilitatii unui atac preventiv israelian asupra Iranului.

Ce a fost de inteles, membrii Comisiei de Externe si Securitate a Knessetului au inteles, ce anume s-a mai discutat la consfatuirea respectiva s-a stocat si a devenit "ultra-secret", mapa cu date a fost transmisa prim-ministrului Ariel Sharon, ministrului Apararii Shaul Mofaz si generalului Bughi Yalon, seful Statului Major al Armatei israeliene.

Incoltit de ziaristi, sa comenteze "alarma atomica" lansata de comnadantul Mossadului, deputatul Yuval Steinitz, presedintele Comisiei de Externe si Securitate a declarat sibilinic: "Lumea occidentala are datoria sa impiedice pe iranieni de a ajunge la "punctul critic" nuclear, de la care nu exista intoarcere, si nu mai exista probleme de dezvoltare atomica, si practic incepe fabricarea

armamentului atomic. O cortina neagra coboara deasupra intregului Orient Mijlociu, amenintand existenta Tarii Sfinte. Israelul e un stat prea mic ca sa poata singur rezolva aceasta amenintare globala. Occidentul trebuie sa se mobilizeze si sa impiedice fabricarea bombei atomice iraniene".