"Adriane, nici nu stii cit de mic ai ajuns sa fii!" ii scandeaza acum pesedistii ca ultimului membru de partid. Intr-o scrisoare deschisa, baronul Trita Fanita spala pe jos cu inca presedintele PSD. Ia-ti "echipa" si sterge-o, ii sugereaza ex-senatorul pesedist lui Nastase.

Poantele lui Basescu, cu iz de bataie de joc la adresa lui Nastase au ajuns sa fie folosite pina si de pesedisti. "Adriane, nici nu stii cit de mic ai ajuns sa fii!", isi incepe scrisoarea deschisa, publicata, ieri, in "Adevarul", fostul senator PSD, Trita Fanita.

Daca pina si un politruc de talia lui Fanita a ajuns sa-si bata joc de inca presedintele PSD atunci situatia lui Nastase a ajuns critica. Scrisoarea se constituie intr-o replica la unele declaratii facute de Adrian Nastase in urma unei alte scrisori deschise a aceluiasi Fanita.

Atunci, senatorul pesedist il acuza pe Nastase de pierderea alegerilor, acum tema este reluata cu si mai multa virulenta.

"Cu toate ca formal esti inca presedintele PSD, daca ai privi mai atent in jurul tau ai intelege ca nu se mai uita nimeni la ce spui pentru ca ti-ai pierdut onoarea si credibilitatea.

Onoarea, cind nu ai demisionat in urma esecului de la parlamentare si prezidentiale, si credibilitatea, pe parcurs, in toti anii din urma, cind ai condus autoritar partidul spre sec si demolarea valorilor social-democrate(...).

Analiza cauzelor pentru care PSD a pierdut alegerile, pe care ai facut-o la BExC este, nici nu se putea altfel, plina de reusitele tale, asa incit ne si miram cum de am pierdut...", scrie Trita Fanita. Ca mesajul epistolei sa fie cit mai dureros pentru Nastase, Fanita se apuca sa descrie situatia in care se gaseste fostul premier.

"Dupa pierderea alegerilor, te-ai cramponat de presedintia partidului cu sprijinul citorva acoliti. Cind si-ai dat seama ca intrigile politice nu-ti sint de nici un folos, te-ai declarat multumit si cu locul doi in partid. Acum, cind vezi ca nu te poti baza nici pe locul doi, ne asiguri ca nu vei crea o sciziune in partid.

Iti multumim din suflet pentru marinimia ta, dar te asigur ca nici n-ai putea sa rupi partidul, nu de alta, dar nu te urmeaza nimeni, in afara de aghiotantul de la SPP", arata Fanita.

"Ti-e frica sa nu-ti fie verificate casele, proprietatile si colectiile de arta"

Culmea e ca baronul Fanita, recunoscut pentru potenta sa financiara provenita din afaceri suspecte in zona agriculturii, se leaga si de averea lui Nastase. Referindu-se la faptul ca ex-premierul a criticat denuntul penal al unor pesedisti impotriva situatiei locative a lui Basescu, Fanita scrie: "...

denunt cu care nu esti de acord, nu pentru ca ai devenit subit aparatorul presedintelui, ci pentru ca ti-e teama ca nu cumva sa-i vina cuiva ideea penala sa-si verifice casele, proprietatile si colectiile de arta".

In finalul scrisorii, Trita Fanita ii da lui Adrian Nastase lovitura de gratie, sugerindu-i sa renunte la orice fel de functii importante in PSD: "Timp de aproape 4 ani ai transformat partidul intr-o jucarie pe care ai folosit-o impreuna cu familia si citiva apropiati. Ai avut toate pirghiile in mina, dar ai esuat.

E vremea sa-ti iei echipa si sa lasi locul altora mai capabili si corecti, in loc sa-i jignesti pe cei care iti spun adevarul".

Iorgovan: "Unde candideaza Nastase, hop si eu"

Dar nu numai Fanita isi bate joc de Nastase, ci si Antonie Iorgovan. Senatorul PSD a anuntat, ieri, la Senat, ca va candida in partid la aceeasi functie pentru care se va inscrie in competitie si Adrian Nastase, mai putin cea de presedinte al formatiunii, despre care a apreciat ca "istoric" ii revine lui Ion Iliescu. "Am doua vesti pentru Adrian Nastase.

Prima, care cred ca ii va face placere, este ca nu voi pleca din partid si a doua, care, sint convins, ii face de asemenea placere: la care functie va candida Adrian Nastase in partid, la aia candidez si eu. Mai putin, fireste, la functia de presedinte al partidului, care este istoric rezervata pentru presedintele fost si viitor Ion Iliescu.

Dar in rest, mai jos de functia asta, unde candideaza Nastase, hop si eu acolo", a explicat Iorgovan. Pesedistul si-a motivat aceasta intentie prin faptul ca ”intr-un fel” Nastase ”si-a ingaduit sa spuna” ca el a ajuns in viata politica si in Parlament ”din mila lui”.

Pe de alta parte, si vicepresedintele Victor Ponta i-a sugerat lui Adrian Nastase sa nu-i mai indemne pe alti membri ai partidului sa candideze pentru alte functii in afara celei de presedinte executiv, el apreciind ca Nastase trebuie sa participe la competitie daca vrea sa aiba o functie.