Circulara nr. 7 din 25 februarie 2005 privind masurile care trebuie luate de catre institutiile de credit/Trezoreria Statului pentru aplicarea Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale.

• Incepand cu luna mai 2005, Banca Nationala a Romaniei va alimenta institutiile de credit cu moneda noua, in baza unor conventii incheiate cu acestea.

• Pentru insemnele monetare noi ce urmeaza a fi ridicate de la Banca Nationala a Romaniei pana la data de 1 iulie 2005, institutiile de credit vor constitui garantii la dispozitia Bancii Nationale a Romaniei constand din titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice si/sau certificate de depozit emise de Banca Nationala a Romaniei, din emisiunile care nu sunt scadente in perioada pentru

care sunt constituite garantiile.

• Cursurile in lei ale valutelor publicate de Banca Nationala a Romaniei in lista cursurilor pietei valutare vor fi cotate cu 4 zecimale (de exemplu, 1 EUR = n,zzzz RON). In perioada 1 martie 2005 - 30 iunie 2006 institutiile de credit vor afisa cursurile de schimb de vanzare/cumparare pentru valutele convertibile si substitutele de numerar atat in moneda veche, cat si in moneda noua.

• Pentru adaptarea aplicatiilor informatice ale institutiilor de credit/Trezoreriei Statului, zilele de 30 iunie si 1 iulie 2005 vor fi zile nebancare.