Walter Zenga pregateste o mutare surpriza: Florentin Dumitru ar putea juca asta-seara impotriva spaniolilor. Din actualul lot, Florentin Dumitru este jucatorul cu cele mai multe meciuri disputate pentru Steaua in Divizia A, el evoluind in cei 5 ani de cind a venit in Ghencea in 124 de meciuri.

"Spaniolii n-au vrut sa vina sa se antreneze in Romania ca sa nu vedem noi daca Javi Venta si Jose Mari sint refacuti sau nu. Oricum, sintem pregatiti si cu cei doi in teren, si fara.

Problema va fi pentru ei daca noi il vom folosi pe Florentin Dumitru, ca nu-l cunosc si nu au vazut Steaua cu el in echipa", a spus Zenga luni seara la finalul emisiunii Tribuna Zero de la Europa FM, acolo unde a fost primul invitat pe 2005 al lui Ovidiu Ioanitoaia.

Florentin Dumitru, care suferise in luna noiembrie a anului trecut o operatie la cartilajele genunchiul drept, poate fi marea surpriza a lui Zenga pentru partida de diseara.

De mai bine de doua saptamini, micutul mijlocas al ros-albastrilor se antreneaza in ritm normal, alaturi de coechipieri, si a fost oprit de Walter in lotul pentru meciul cu Villarreal. Daca sansele lui de a fi titular sint totusi mici, e de asteptat ca Zenga sa-l introduca in partea a doua a jocului.

"El e mic si nu are nevoie de multe antrenamente pentru a ajunge la forma fizica de dinainte. Florentin Dumitru a revenit cu brio si acest lucru e extrem de important pentru noi, dar nu cred ca e pregatit chiar pentru primul 11"

Walter Zenga

"Luni seara am facut unul dintre cele mai bune antrenamente de cind am venit eu in Ghencea. Le-am luat pulsul baietilor si am simtit ca echipa isi doreste sa faca un meci mare"

Walter Zenga

"Aproape ii stim pe dinafara cit i-am urmarit. Nu cred ca mai au vreun secret pentru noi. Sint periculosi in atac, insa avem noroc ca le lipsesc citiva jucatori"

Sorin Paraschiv

"Ghencea e un teren blestemat pentru echipele spaniole, care au cistigat doar doua meciuri din opt disputate la Bucuresti"

Cotidianul spaniol "Diario Siglo XXI"

3 goluri a primit Villarreal in cele 8 meciuri disputate in actualul sezon al Cupei UEFA, marcind in schimb 15. Echipa spaniola n-a pierdut nici un meci, pe teren propriu n-a primit gol si intr-o singura partida n-a inscris, in deplasarea de la Kiev, cind a terminat la egalitate, 0-0

"Veniti alaturi de noi pe stadionul din Ghencea, templul fotbalului romanesc, sa invingem pe Villarreal! Sa mai scriem impreuna o pagina in istoria Stelei!"

Andrei Cristea

Jose Mari a venit

Absent la ultimul meci de campionat, 4-1 cu Espanol, atacantul Jose Mari a facut aseara deplasarea la Bucuresti, el trecind cu bine peste antrenamentul de ieri la prinz, efectuat in Spania.

Totusi, e de asteptat sa nu fie introdus ca titular de Manuel Pellegrini pentru ca a facut o singura sedinta de pregatire in ultimele 4 zile.

"Jose Mari este un jucator talentat, cu experienta, va fi bine daca nu va fi in teren, insa eu vreau mereu sa joc cu o echipa care are toti fotbalistii de baza", a comentat Zenga.

Avertismentul lui Tamas

Dinamovistul Gabriel Tamas a jucat contra lui Villarreal vara trecuta, pe vremea cind internationalul era la Spartak Moscova. Duelul s-a derulat in Cupa UEFA-Intertoto, fundasul evoluind doar in intilnirea din capitala Rusiei, care s-a incheiat la egalitate, 2-2. "Atunci atacul spaniolilor era format din Sony Anderson si Jose Mari.

Ultimul e periculos rau de tot! E un virf extrem de bun si are detenta extraordinar. Nu pot sa le transmit stelistilor decit sa joace precum cu Valencia in partida de la Bucuresti", a spus ieri Tamas. / Eduard Apostol

Cinci autocare spre Villa-Real

Joi dimineata, la ora 9:00, patru autocare, cu aproximativ 250 de supoteri ai Stelei, vor pleca spre Villa-Real de la stadionul din Ghencea. Din cauza numarului mare de solicitari, un alt autocar va pleca vineri dimineata, pretul excursiei pentru acesti suporteri fiind de 170 de euro, ei neavind inclusa si noaptea de cazare.

"Noi nu vom avea probleme la intrarea in Spania. Avem rezervarile platite de trei saptamini, la fel si biletele de meci", a precizat Gheorghe Mustata, unul dintre liderii galeriei.

Petitie pentru stadion

"Am asteptat sa ni se dea stadionul, dar vad ca la Guvern nu se misca nimic. Arena e proprietatea statului, a poporului. Ministerul Apararii e doar administratorul bazei", a spus Gigi Becali. El intentioneaza sa ia terenul pentru FC Steaua.

"Voi stringe 100.000 de semnaturi si voi face un proiect de lege pe care il voi inainta la Parlament. E o solutie legala". Un astfel de demers a fost initiat si pe internet, la adresa "www.petitiononline.com/fcsteaua/petition.html", unde pina aseara votasera 440 de romani.

STEAUA - VILLARREAL

Stadion: Steaua

Ora 20:00, TVR 1 in direct

STEAUA (rosu-albastru)

33. Hamutovski - 20. Ogararu, 6. Radoi, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 19. Oprita, 22. Paraschiv, 8. D. Munteanu, 14. N. Dica - 9. Dinita, 21. A. Cristea

Antrenor: Walter Zenga

Rezerve: 12. M. Tudor, 2. Fl. Dumitru, 11. Bostina, 16. Nicolita, 17. E. Baciu, 29. Lovin, 36. Keca

Absenti: Curt (nerefacut), D. Goian (fara drept de joc)

FC VILLARREAL (galben)

25. Reina - 17. Venta, 22. Pena, 16. Quique Alvarez, 3. Arruabarrena - 4. Cazorla, 19. Senna, 6. Josico, 12. Sorin - 15. Figueroa, 7. Guayre

Antrenor: Manuel Pellegrini

Rezerve: 1. Lopez Vallejo, 11. Calleja, 14. Font, 23. Jose Mari, 24. Armando Sa, 26. Arzo, 44. Marcos

Absenti: Riquelme, Gonzalo Rodriguez (suspendati), Forlan (fara drept de joc), Battaglia, Roger (accidentati)

Arbitru: M. Busacca. Asistenti: F. Buragina, S. Cuhat. Arbitru de rezerva: Cl. Circhetta (toti din Elvetia). Observator pentru arbitri: Mario Van Der Ende (Olanda), Observator UEFA de joc: Fernand Meese (Belgia)

S-au vindut toate biletele

UTILE

- incepind cu ora 16:00, va fi interzisa comercializarea bauturilor alcoolice in zona stadionului

- este interzis accesul cu obiecte contondente, petarde, fumigene, artificii, bauturi alcoolice, bannere cu continut obscen

- recuzita galeriilor poate consta in bannere, stegulete, fulare, esarfe si confeti

- galeria Stelei va fi amplasata la peluza intii, accesul suporterilor in aceasta zona a stadionului urmind a se face pe la poarta numarul 2

Dan Udrea, Mariu Margarit