Piata bursiera a continuat sa scada si astazi, in conditiile in care lichiditatea s-a mentinut la un nivel asemanator sesiunii precedente. Totusi, piata a cunoscut o revenire semnificativa dupa ce a deschis pe scadere, oferind un semnal de inversare a tendintei, multi din emitentii cu lichiditate ridicata, din care si unele SIF-uri bucurandu-se de variatii pozitive de curs.

Nu a durat mult aceasta revenire, la finalul primei ore a sedintei piata intrand din nou pe o panta descrescatoare, ce a tinut pana la final. Astfel, BET si BET-C au scazut cu mai mult de 2,5%, in timp ce BET-FI si-a mai temperat trendul de scadere, astazi inregistrand o variatie negativa de 1,8%.

Banca Transilvania a cunoscut o sedinta de stabilizare miercuri, in conditiile in care nu a parasit pozitia de cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie, cu un rulaj de peste 55 miliarde lei.

Una din evolutiile cele mai modeste ale zilei si de altfel cea mai mare scadere de la prima categorie sunt „performante" ale emitentului Petrom Bucuresti, care si-a accentuat tendinta de scadere din ultima perioada, inchizand la minimul zilei, de 4250 lei/actiune (-5,6%).

Nici celalalt mare jucator din sectorul petrolier, Rompetrol Rafinare Constanta, nu s-a bucurat de o evolutie mai buna, inchizand la fel ca Petrom la minimul zilei, de 1030 lei/actiune (-4,6%).

Titlurile SIF au fost caracterizate de o volatilitate mai mare decat media pietei, avand un inceput de sedinta favorabil, la un moment dat cele mai mari cresteri de curs fiind din acest segment.

Scadere drastica la nivelul lichiditatii pe Rasdaq

Bursa Electronica Rasdaq a suferit o scadere dramatica la nivelul lichiditatii, valoarea totala de tranzactionare depasind cu putin 13 miliarde lei, un record minim al ultimei perioade. Nu a fost singurul element negativ al sedintei, indicii bursieri inregistrand de asemenea deprecieri, in conditiile unei presiuni la vanzare manifestata pentru principalii emitenti.

Prima categorie a pietei pare ca a fost ocolita de investitori. Ne-o arata valoarea redusa de tranzactionare a companiilor de aici, de putin peste un miliard de lei. Socep Constanta a ramas emitentul cu cel mai mare rulaj, insa cu o suma extrem de modesta, de aproape 354 milioane lei.

Producatorul de materiale de constructii Elpreco Craiova (ELPS) a fost emitentul cu cea mai buna lichiditate de la cea de-a doua categorie, unde s-a detasat de altfel, cu un rulaj total de 1,28 miliarde lei.

Intr-o sedinta modesta, emitenti ca Ardaf SA (ARDF) sau Confectii Vaslui (COVB) s-au remarcat din punctul de vedere al valorii tranzactionate, cu sume sub 2 miliarde lei.

Sursa:PrimeTransaction