Senatorul PSD Corina Cretu, considera ca sansele Partidului Social Democrat de a mai intra in Parlament depind de prezenta lui Ion Iliescu in aceasta formatiune. Ulterior, ea a admis ca o eventuala conducere a partidului de catre Adrian Nastase i-ar asigura PSD-ului depasirea pragului electoral, dar a exclus posibiltatea ca orice alt presedinte sa reuseasca o asemenea performanta.

Declaratia purtatoarei de cuvint a fostului presedinte a fost facuta in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

Corina Cretu spune ca a fost socata de criticile indreptate impotriva fostului presedinte venite chiar din interiorul partidului, din care cea mai recenta a venit din partea liderului filialei din Botosani, Constantin Contac. Ion Iliescu este, afirma Corina Cretu, un simbol al partidului, singurul care ii poate mentine unitatea.

"Domnul Iliescu nu are nevoie de PSD, PSD-ul are nevoie de Ion Iliescu". Ea si-a reafirmat atasamentul fata de Ion Iliescu, spunind ca "am fost purtatorul de cuvint al presedintelui Iliescu, eticheta pe mine este absolut clara."

In ceea ce priveste relatia dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase, Corina Cretu spune ca acesta a fost afectata de anturajele celor doi. Ea ii reproseaza lui Adrian Nastase ca nu are autoritate morala asupra membrilor vechi de partid. In primii doi ani ai guvernarii PSD, Guvernul si presedintia nu colaborau deloc.

"Au fost primii 2 ani care s-au caracterizat […] printr-o ostilitate a celor de la guvernare fata de noi. Noi am fost izolati la Cotroceni." Relatiile au fost restabilite, mai mult din considerente electorale, in ultimele 18 luni.

Senatorul PSD recunoaste ca Ion Iliescu a gresit atunci cand l-a gratiat pe Miron Cozma. Corina Cretu spune ca decizia a fost luata in urma presiunilor sindicatelor si ca presedintele nu s-a consultat cu corpul sau de consilieri.

"E pacat in primul rand pentru domnul presedinte pentru ca s-au compromis toate lucrurile bune si dansul ar fi iesit cu totul altfel din acest al doilea mandat", a comentat Cretu.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro