Procesul mineriadei de la Costesti a fost aminat din nou, pentru 18 aprilie. Decizia a provocat o adevarata isterie in rindul parintilor jandarmilor care in 1999 au fost batuti de mineri cind incercau sa treaca de dispozitivul de aparare al Ministerului de Interne.

Mama unui fost jandarm, Janeta Ionita, din Ploiesti, i-a strigat lui Miron Cozma sa se uite la fotografia fiului ei, care a fost batut de mineri in timpul evenimentelor de la Costesti. Femeia a spus ca baiatul ei are probleme serioase de sanatate ca urmare a celor intimplate atunci.

"Vreau ca vinovatii sa fie pedepsiti!"

"Baiatul meu mai are putin si moare. L-au calcat in picioare pina l-au bagat in coma. Acum il mut cu patura. Vreau ca vinovatii sa fie pedepsiti!", striga Janeta Ionita. Pe motiv ca se simte foarte rau, Cozma a stat pe tot parcursul procesului cu capul plecat. Nu a ridicat privirea nici macar cind mama jandarmului a inceput sa tipe in sala de judecata.

La termenul de ieri, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis aminarea judecarii recursului facut de Miron Cozma, Romeo Beja, Dorin Lois, Ionel Ciontu, Vasile Lupu si Constantin Cretan fata de sentinta prin care au fost condamnati la inchisoare.

In decembrie 2003, Curtea de Apel l-a condamnat la 10 ani de inchisoare pe Miron Cozma pentru instigare la subminarea puterii de stat, ceilalti cinci lideri sindicali alegindu-se cu pedepse de cite cinci ani de inchisoare fiecare.

Pe drumul de la Craiova la Bucuresti, lui Miron Cozma i s-a facut din nou rau, acuzind stari de sufocare. "Are hipotensiune si din acest motiv se sufoca. In plus, are mari probleme la nivelul urechilor. Cu una dintre ele nici nu mai aude", ne-a declarat Viorel Dumitrescu, avocatul lui Cozma.

Conform afirmatiilor lui Emilian Stanisor, seful penitenciarelor, Cozma va fi transferat, in cursul acestei saptamini la Penitenciarul Rahova.