Bilantul este unul pozitiv, am avut intrevederi la Parlamentul European (PE), la Comisia Europeana (CE) pot sa spun fara ambiguitate ca bilantul este pozitiv, favorabil Romaniei.

Se apropie data votului din PE, pe 13 aprilie, votul pentru avizul conform, am sa ma refer la intalnirile avute cu persoanele cele mai influentele.

Am avut o ocazie foarte buna pentru a le prezenta ultimele progrese realizate de Romania, realizate in aceasta perioada de la ultima vizita la Bruxelles si am constatat din partea lor o atitudine favorabila, pentru ca Romania saobtina vot pozitiv pe 13 aprilie.

Nu trebuie sa ne asteptam ca in PE sa gasim o unanimitate de puncte de evedere, exista personalitati care au propia maniera de a interprena , exista o serie de lte interese care intra in joc in astfel de momente si de aceea ceea ce este improtant este sa avem un vot pozitiv, un vot cat mai consistent numeric.

Din discutiile pe care le-am avut, am garantia ca Romania il va obtine.

Am avut o ingrijorare in perioada care a trecut, nu va ascund, sa nu se contureze un anumit curent defavorbail, dar nu este cazul, Romania se bucura de aprecieri pozitive in ceea ce priveste progresele pe care le-a inregistrat in ultima perioada pe capitole la care era considerata in intarziere : justitie, lupta impotriva coruptiei, administratei si afaceri interne si competitie.

Acelasi lucru am putut sa il observ si in cadrul intalnirilor pe care le-am avut in cadrul Comsiei Europene, cu comisarul pentru Extindere Ollie Rehn si cu comisarul pentru competitie si libera concurenta, Neelie Kroes . Cu comisarul pentru extindere, Olli Rehn, am avut o discutie foarte ampla, bazata pe progresele pe care Romania le face pe drumul integrarii.

Prin urmare, pot sa spun ca NU exista astazi nici un risc ca Romaniei sa i se aplice clauza de salvgardare, care ar insemna intarzierea aderarii Romaniei cu un an de zile. Romania este in grafic, isi respecta angajamentele pe care le-a luat, acesta este si cel mai important obiectiv al guvernului pe care il conduc.

Nu exista nici un risc ca aceasta periculoasa clauza de salvgardare sa se aplice, daca ne facem lectiile si pot sa va spun ca eforturile noastre sunt concentrate in acest sens. (Realitatea TV)