Postul de televiziune PAX TV se va numi, de pe 22 aprilie, seara, Senso TV. A doua zi va intra noua grila de programe, care contine emisiuni documentare, culturale, dar si despre femei.

"Convingerea mea este ca mai exista in Romania telespectatori pentru o televiziune care sa-i distreze intr-un mod cultural", spune proprietarul Senso TV, Anca Vlad.

Tot ea precizeaza ca rivalii noului canal de televiziune vor fi cele gen Discovery, dar si TVR Cultural.

Femeia de afaceri Anca Vlad a inceput, anul trecut, investitiile in domeniul comunicarii. Intentia ei a fost de a-si promova afacerile din piata medicamentelor in propriile suporturi media.

"In 2004, prima data am dezvoltat un grup de reviste de specialitate, adica de sanatate, ingrijire, frumusete, apoi am investit si intr-o editura", spune aceasta. Ea a achizitionat postul de televiziune PAX TV in decembrie, anul trecut.

"PAX traia doar din subventii si taxe de cablu"

Cind a cumparat PAX TV, Anca Vlad a descoperit o televiziune inchisa, fara nici o sustinere financiara, care exista doar pentru ca emitea.

Singura verificare a audientei a facut-o la inceputul anului acesta, cind a aflat ca sint unele emisiuni care le intrec pe cele ale TVR Cultural.

"De aceea, ne-am hotarit sa pastram transmiterea in direct, duminca, a Liturghiei de la Patriarhie", precizeaza Vlad, care intentioneaza sa pastreze "dimensiunea spirituala a postului".

Actorii romani vor fi vedetele Senso TV

Una dintre liniile trasate de directorul de programe al Senso TV, Lili Lemnaru, este crearea unor "oameni ai postului", adica vedete proprii. Lemnaru si Anca Vlad vor ca acestia sa fie actori romani si tineri jurnalisti.

"Noi vrem sa imbinam experienta unor vedete de pe scena culturala, cum sint actorii, cu tineretea si prospetimea tinerilor jurnalisti, plini de idei", spune Lili Lemnaru. Atit este stabilit pentru noua grila de programe a Senso TV, chiar daca mai sint doar trei saptamini pina la lansare.

Finantare 100% de la Anca Vlad

Femeia de afaceri de pe locul 1 din Topul "100 femei de succes" din Romania, realizat de revista "Capital", sustine financiar intregul proiect de relansare a Senso TV. "Pentru ca, deocamdata, sint unicul actionar al Senso TV, eu voi investi in tot ce este nevoie acum pentru noua grila de programe", afirma Vlad.

Totusi, primeste deja cereri de parteneriat pentru emisiuni, cereri cu interes publicitar. "Am de gind sa gasesc parteneri in afacerea Senso TV, pentru ca altfel va fi foarte greu", adauga patroana postului.

Cit despre implicarea Ancai Vlad in derularea proiectului Senso TV, ea spune ca nu va impune nici o emisiune si ca lasa echipa de conducere sa decida ce este mai bine pentru post. Singura decizie personala a fost alegerea siglei, care si-a dorit sa reprezinte un canal de televiziune cu "sens si sensibilitate".