Anul trecut, a explodat in topurile britanice cu single-ul "Bad As Strippa". E considerata, la doar 19 ani, una din marile sperante ale muzicii engleze. A facut bani, desi marturiseste ca habar n-are daca in cont sunt milioane de dolari sau nici un cent. E blonda si din vara trecuta este iubita unui star al muzicii, Keith Flint, vocalistul trupei Prodigy.

Cu toate acestea, Jentina provine dintr-o familie saraca de tigani romani nomazi si are 13 frati si surori. S-a nascut intr-o rulota in Woking, comitatul Surrey si marea placere a copilariei era sa se usureze pe cauciucurile masinilor parcate in Guilford, orasul cel mai apropiat. E blonda, dar e fiica unor tigani nomazi. Din aceia care umbla in caravana, mutandu-se de colo, colo.

Despre tata nu se stie aproape nimic, dar mama e romanca. Familie saraca, dar "respectabila", cu 14 copii... Numele de scena, Jentina, provine dintr-o ciudata interpretare a chemarii pe care mama ei i-o adresa: "Get in here!" ("Vino aici!"). Acum sta pe un maldar de bani, dupa doua single-uri de succes, desi declara ca habar n-are daca si cati bani are in cont.

"Nu ma intereseaza decat sa-mi ajut familia si sa cumpar o casa unde sa traiesc pana la adanci batraneti". Povestea vietii vedetei britanice cu sange romanesc prin vene pare desprinsa dintr-un roman. La 13 ani, se angajeaza intr-o fabrica pentru a castiga 20 de lire pe saptamana. Dupa doi ani, pune ceva "maruntis" deoparte - 1.000 de lire - si ia drumul Americii.

Se aciueaza in Miami, unde duce o viata agitata. Vrea sa traiasca la maximum, desi nu prea stie ce vrea de la viata. Deocamdata, doar sa se distreze. Se angajeaza ca barmanita, apoi, pentru ca nu arata rau la cei 1,72 m inaltime, devine purtatoare de cuvant a unei agentii de modele. Ghinion, insa.

intr-o zi, patronii ii afla varsta reala, 15 ani, isi pun mainile in cap si-o expediaza acasa, in Anglia. Are deja 17 ani si poate fi gasita in spatele unei case de marcat dintr-un magazin cu nume promitator "Zoltan-The Magnificent" ("Zoltan Magnificul"). Are inca probleme cu autoritatea... Oricui.

Cunoscand-o ca pe o rebela, un politist ii spune, intr-o zi: "Fetito, trebuie sa termini cu viata pe care o duci. Descopera ce-ti place si ce vrei sa faci in viata!". Bingo! Jentina sta o clipa si hotaraste ca, de fapt, i-ar placea sa faca muzica. La serviciu, in zilele plictisitoare, casiera blonda incepe sa creeze "beat"-uri, ritmuri la un laptop.

si versuri care vorbesc despre viata in saracie a neamului ei de nomazi. Cand are in fata un client cu "potential", ii strecoara zambind: "stiti, eu fac muzica. Poate aveti timp pentru o auditie...". si, culmea, intr-o zi da peste ea Dave Dorrell, managerul unei case de discuri. O priveste neincrezator si da sa plece spre un restaurant pentru a lua pranzul.

Jentina simte momentul, lasa magazinul balta si fuge dupa el. O jumatate de ora, ii canta versurile pe ritmurile "nascute" in spatele casei de marcat, iar Dorrell e convins. Acum e managerul ei, iar Jentina are contract cu "Virgin Records", una din cele mai mari case de discuri din lume.

in iunie 2004 iese pe piata "Bad As Strippa", al carui titlu poate duce cu gandul la altceva, dar Strippa e, de fapt, numele unui magarus. Intra direct in Top 40 din Marea Britanie, pe locul 22. Cu al doilea, "French Kisses", ajunge pe 20. E considerata "noua Neneh Cherry", desi modelul ei e Missy Elliott sau Tracy Chapman.

Anul acesta isi va lansa primul album, din acela mare, cu 10-12 melodii pe el. si va mai castiga probabil ceva celebritate si-o caruta de bani. Doar e Jentina, tiganca romanca nomada...

Se iubeste cu vocalistul trupei Prodigy

Din vara trecuta, e iubita unui adevarat, star al muzicii, Keith Flint, vocalistul trupei Prodigy. "E cel mai tare gagiu din lume", exclama Jentina despre el, desi iubitul are 15 ani in plus fata de ea. Nu apar niciodata impreuna la evenimente mondene. "Nu vreau sa se spuna ca asa am reusit in muzica, vreau sa fac totul prin fortele mele", spune ea.