Liverpool (Eng) 2 - 1 Juventus (Ita)

Lyon (Fra) 1 - 1 PSV Eindhoven (Hol)

Magia lui Garcia

Gratie unei executii superbe a spaniolului, Liverpool si-a luat revansa dupa infringerea din finala de acum 20 de ani, dar calificarea se va decide la Torino.

Meciul de pe Anfield Road a inceput cu un moment deosebit de emotionant, fanii englezi adresind un mesaj de pace si prietenie omologilor din Torino, la 20 de ani de la drama petrecuta pe stadionul Heysel din Bruxelles, la finala Cupei Campionilor Europeni.

Aplauzele s-au auzit apoi si in semn de omagiu pentru Papa Ioan Paul al II-lea, Atletul lui Christos, care a urcat la Ceruri simbata trecuta. In scena au intrat actorii, gazdele izbutind un frumos succes, cu 2-1.

O bara si un gol anulat aiurea

Cu o infirmerie arhiplina si cu destule nume lipsite de experienta aruncate in lupta de antrenorul Rafa Benitez (portarul Carson a debutat in Liga Campionilor), "cormoranii" pareau o victima sigura in fata unui Juve la care a revenit si cehul Nedved.

Insa, surpriza! Gazdele au inceput fara complexe si in minutul 10, in urma unui corner, finlandezul Hyypia a marcat din 6 metri. Juve a tresarit putin, dar nu s-a ambalat prea mult, crezind ca a fost un simplu foc de paie. In minutul 25, noua stea a fotbalului spaniol, Luis Garcia, a prins un vole de vis de la 25 de metri, care l-a facut KO pe Buffon.

Abia atunci s-a trezit Juve, care, la interval de 40 de secunde, a avut golul in piciorul lui Ibrahimovici, sutul suedezului nimerind insa bara. Debutantul Carson a facut si el minuni in fata lui Del Piero.

Gafa debutantului Carson

In 25 de minute, Juve a primit tot atitea goluri cite incasase in precedentele meciuri din actuala editie a Ligii Campionilor. In minutul 40, arbitrul belgian De Bleeckere a anulat aiurea un gol perfect regulamentar inscris de oaspeti, cu capul, prin Del Piero.

In repriza secunda, torinezii au presat din primul minut, insa golul reusit in minutul 63 de Fabio Cannavaro, cu capul, a fost in proportie de 99 la suta "meritul" portarului Carson, care a gafat impardonabil.

Aici s-a inchis insa meciul, pentru ca Benitez a preferat prudenta si victoria, fie si la limita, cu 2-1, in timp ce Capello stie ca are nevoie doar de 1-0 la retur.

sorin.dumitrescu@prosport.ro