Actualul presedinte american, George W. Bush, tatal sau, celebrul George Bush - si el fost presedinte al SUA, dar si ex-presedintele democrat Bill Clinton s-au aflat impreuna la Roma, in perioada funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea. Timpul pe care l-au petrecut impreuna cei trei lideri a avut urmari cel putin neasteptate.

Bush Junior i-a cerut lui Clinton nici mai mult nici mai putin decat ... sa ii devina consilier de politica externa. Ideea nu este cu totul noua, potrivit cotianului The Washington Times.

Bush i-a mai propus lui Clinton sa-i devina consilier si cu ocazia unui briefing al CIA. Tot atunci l-a si consultat in probleme de politici sociale pe fostul presedinte democrat. George W. Bush il place sincer pe Bill Clinton, si chiar le-a declarat acest lucru reporterilor, la intoarcerea de la Roma, unde cei trei lideri au luat parte la funeraliile papei.

A fost placut sa fiu acolo timp de trei zile impreuna cu domnul Clinton - spune presa americana ca ar fi declarat Bush. Tendinta lui George W. Bush de a-si intensifica relatiile cu democratul care l-a indepartat de la putere pe tatal sau, in 1992 - este totusi o surpriza pentru presa.

Cu atat mai mult cu cat presedintele american afirma ca este necesar sa se refaca onoarea si demnitatea Casei Albe, in nou inceputa era post-Clinton. La inceputul acestui an, George W. Bush a mai facut un pas important spre atragerea fostului lider democrat.

I-a propus lui Bill Clinton sa il ajute pe tatal sau, George Bush, sa coordoneze eforturile de ajutorare a victimelor valului ucigas din sud-estul Asiei.

Gestul presedintelui de a-i reatrage pe cei doi fosti lideri pe orbita Casei Albe a fost extrem de bine primit, mai ales pentru ca atat Bush Senior cat si Bill Clinton se aflau in ultima vreme intr-un con de umbra.