Cluburile de fotbal din Romania trebuie sa-si plateasca datoriile, a declarat Ionut Lupescu in emisiunea "Bilant" de la Radio MIX. Fostul international roman, care azi este in conducerea sindicatului fotbalistilor, AFAN, sustine ca este foarte bine daca in Divizia A vom avea zece echipe sanatoase financiar si propune schimbarea legii sponsorizarii, pentru ca in sport sa vina bani mai multi.

Cluburile de fotbal din Romania trebuie, sa-si plateasca datoriile, sustine Ionut Lupescu, explicand ca acestea trebuie tratate ca oricare dintre societatile comerciale.

Fostul international roman, care azi este in conducerea sindicatului fotbalistilor, AFAN, sustine ca este foarte bine daca in Divizia A vom avea zece echipe sanatoase financiar si arata ca "avem un fotbal mult prea mic pentru cata importanta i se da" si propune schimbarea legii sponsorizarii, pentru ca in sport sa vina bani mai multi, prin deducerea impozitului, pentru firmele care

sponsorizeaza

sportul".

Steaua este liderul datornicilor din fotbalul romanesc

Asociatia Fotbal Club Steaua este cel mai mare datornic din fotbalul romanesc. In statisticile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), din 11 aprilie a.c., aceasta societate nonprofit are datorii la bugetul de stat de peste 250 de miliarde de lei.

Al doilea mare datornic era, pe 11 aprilie, Clubul Sportiv Otelul Galati, cu 115 miliarde de lei, iar al treilea Asociatia Sportiva Fotbal Club Dinamo Bucuresti, cu aproape 98 de miliarde de lei. Pe locul al patrulea, in topul datornicilor din fotbal, se afla Fotbal Club Brasov, cu peste 95 de miliarde de lei, urmat de Asociatia Pro Rapid, cu 72 de miliarde de lei datorie la bugetul de stat.

Purtatorul de cuvant ANAF, Dorin Tiganas, spune ca termenul limita pentru plata acestor datorii este peste cateva zile, pe 25 mai. Cine nu plateste pana atunci, intra in "tocatoarea" ANAF, adica ANAF va bloca toate conturile datornicilor si va alimenta cu banii din acestea datoriile la buget.

Daca astfel datoria nu se stinge, urmeaza poprirea si valorificarea activelor asociatiilor, uniunilor si societatilor, cu vinderea si alimentarea cu banii obtinuti a bugetului, in contul datoriilor.

Daca nici astfel nu se stinge datoria, ANAF sesizeaza instanta si incepe urmarirea in justitie, pentru recuperarea banilor datorati, din conturile persoanelor juridice si fizice, care au legatura cu administratiile cluburilor cu datorii.