BCR Leasing este liderul pietei de profil din Romania dupa valoarea totala a contractelor incheiate in primele 5 luni din acest an, avand la finele lunii martie 2005 o cota de piata de peste 12%.

Raportul LEASEUROPE pe anul 2004, aparut recent, care reflecta situatia pietei europene de leasing pe baza datelor furnizate de 189 de firme din 27 de tari, confirma pozitia solida a BCR LEASING: locul 47 pe piata europeana si leader pe piata romaneasca, la categoria companiilor subsidiare, unde detine suprematia ca valoare totala a contractelor incheiate in 2004.

Din aceleasi surse rezulta ca, in plan national, BCR LEASING ocupa locul doi in privinta valorii totale a bunurilor finantate (pozitia 72 in Europa).

Acelasi clasament este valabil si la o analiza defalcata pe tipuri de bunuri finantate: la categoria autovehicule (autoturisme plus autoutilitare), BCR LEASING ocupa locul 1 in Romania (locul 35 in Europa), in privinta valorii totale a contractelor de leasing incheiate in 2004, si din nou locul 2 in Romania (48 in Europa), in privinta valorii totale a bunurilor finantate.

Si in cazul leasingului de echipamente, a carui pondere in portofoliul de servicii al companiei a fost de 15 % in 2004, BCR LEASING ocupa primul loc din Romania (51 din Europa) la categoria subsidiare, in privinta valorii totale a contractelor incheiate si locul 3 in privinta valorii totale a bunurilor finantate (73 in Europa).

"Fara indoiala, aceste rezultate ne onoreaza, dar ne si obliga" – a declarat Claudiu Stanescu, Presedinte-Director General al BCR LEASING. "Parteneriatele durabile se construiesc in timp, iar succesul unei companii – subsumat caracterului dinamic al pietei – este o masura a succesului fiecarei relatii comerciale in parte.

De aceea, dincolo de rezultatele statistice, ne preocupa mai ales constanta lor: sa putem oferi pe termen lung un raspuns atent si intotdeauna adecvat cerintelor partenerilor nostri. Satisfactia lor este singura care confirma eforturile noastre", a specificat domnul Stanescu.