Compania scandinava SBS Broadcasting a anuntat, ieri, ca si-a marit participarea in pachetul de actiuni de la Prima TV pina la 100%. SBS a cumparat ultimii 14% contra sumei de 2,2 milioane de euro.

Markus Tellenbach, CEO al SBS Broadcasting, a declarat intr-un comunicat de presa ca achizitia completa a Prima TV inseamna „o consolidare a pozitiei puternice avute deja intr-una dintre pietele de media europene care cresc foarte repede".

In luna martie, SBS a devenit actionar majoritar al Prima TV, dupa ce a cumparat un pachet de 48,8% de actiuni, devenind proprietarul a 86% din actiuni. Tot atunci, SBS a cumparat posturile de radio Kiss FM si Star FM.

Intr-un interviu publicat de „Evenimentul zilei" la sfirsitul lunii martie, Daniela Matei, directorul de programe al SBS, a declarat ca Prima TV ar trebui sa ajunga, dupa parerea sa, un post de light-entartainment (divertisment usor), care sa prezinte formate europene, adaptate la piata romaneasca.

Una dintre probleme semnalate atunci era performanta slaba a jurnalului Prima TV, dar Matei a precizat ca aceasta este specialitatea lui Christoph Buerge, cel care a ocupat pozitia de director al stirilor la postul maghiar TV2, aflat tot in proprietatea SBS.

Prima TV a fost infiintata in 1997 si s-a aflat in luna mai pe locul patru intre televiziunile comerciale, cu o medie de audienta de 7,6%. SBS este o companie europeana de radio si televiziune, cu participatii in posturi aflate in Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Norvegia, Olanda, Romania, Suedia si Ungaria.