Brazilia da semne de slabiciune. La doua saptamini de la esecul din Argentina, 1-3 in preliminariile CM 2006, campioana mondiala a suferit aseara o noua corectie.

Mindra ca a rapus-o este Mexic, invingatoare cu 1-0 pe stadionul "Niedersachsen" din Hanovra, gazda celui dintii rezultat de senzatie de la Cupa Confederatiilor.

"Ii vom asfixia. Stilul nostru e sa agresam adversarii", promitea mexicanul Jose Fonseca, autorul golului victoriei cu Japonia. Si nu a gresit. Exceptie a facut partial doar prima parte. Dupa un start in ritm blind, brazilienii au dat primii semne de nerabdare prin Adriano, oprit de doua ori greu de portarul Oswaldo Sanchez.

Bine grupati in defensiva, adversarii au replicat prin contre pe flancuri. Asa a obtinut Borgetti un penalty, pe care tot el nu l-a putut fructifica. Finalul reprizei a fost marcat de alte doua ratari Adriano, una blocata cu virful degetelor de acelasi Sanchez.

Convinsi ca pot obtine mai mult, mexicanii au inceput tare la reluare. Emotiile date de actiunile dinamice au devenit cosmar pentru Selecao in minutul 59.

Atunci, revansindu-se pentru lovitura de pedeapsa irosita, Borgetti s-a inaltat peste toti in 7 metri si a inscris cu capul, in diagonala, fara ca Dida sa riposteze.

Brazilienii au plecat iar in cautarea egalarii. Au si punctat, dar reusita cu capul semnata de Adriano (centrare Kaka) a fost anulata just, pentru ofsaid. S-au lovit apoi de o echipa ca un autentic bloc, toti in atac, toti in aparare, toti excelenti, in vreme ce mijlocasii recuperau toate mingile.

Nelasati sa fie primejdiosi, brazilienii au trebuit sa se incline, neputind opri seria de 20 de meciuri fara esec ale mexicanilor. Culmea, ei au pierdut ultima data chiar in fata Selecao, 0-4 la Copa America 2004.

Penalty batut de trei ori. Si ratat

Momente bizare dupa o jumatate de ora de joc. In minutul 29, lansat de Morales, mexicanul Borgetti a fost impins in careul advers de capitanul Roque Junior. "Centralul" Rosetti n-a stat pe ginduri: penalty. A batut cel faultat. Precis si a inscris. Degeaba.

Italianul a vazut o infractiune si a decis repetarea loviturii, deoarece, la executie, intrasera jucatori in careu. Tot Borgetti a batut: sut in "transversala"! Noroc brazilian? Nu! La semnalizarea unui asistent, Rosetti a dictat o noua repetare, din acelasi motiv.

De aceasta data, portarul Dida a ghicit executia lui Borgetti si a respins in corner (foto). Minisedinta de lovituri de la 11 metri se terminase.

MEXIC - BRAZILIA 1-0

(Borgetti 59)

MEXIC: O. Sanchez - Carmona, Osorio, Salcido, Galindo - Pardo, Zinha, R. Morales (73 Medina), Pineda (69 M. Mendez) - Borgetti, J. Fonseca (46 L. Perez). Antr. R. Lavolpe

BRAZILIA: Dida - Cicinho, Lucio, Roque Junior, Gilberto - Ze Roberto, Kaka (76 Juninho Pernambucano), Emerson (66 Renato), Ronaldinho - Robinho (66 R. Oliveira), Adriano. Antr. C.A. Parreira

A arbitrat Roberto Rosetti (Italia)

Clasament

1 Mexic 2 2 0 0 3-1 6

2 Brazilia 2 1 0 1 3-1 3

3 Japonia 2 1 0 1 2-2 3

4 Grecia 2 0 0 2 0-4 0

Ultimele meciuri (22 iunie): Grecia - Mexic, Japonia - Brazilia.