Patru dintre candidatii la presedintia Uniunii Scriitorilor (USR) contesta organizarea alegerilor generale de vineri. Cezar Ivanescu, Victor Frunza, Grisa Gherghei si Carolina Ilica sustin ca aceasta conferinta a fost convocata ilegal de presedintele interimar Nicolae Breban, si nu de Consiliul USR.

Semnatarii cer reorganizarea Conferintei Nationale. „L-am avertizat pe Nicolae Breban de acum doua saptamani. Si-a asumat. Sper sa-si asume si cele 500 de milioane cheltuieli de organizare", a spus Cezar Ivanescu. Fostul presedinte interimar a spus ca organizarea alegerilor cade in sarcina Comitetului Director.

Noul presedinte, Nicolae Manolescu, a precizat ca statutul institutiei este ambiguu in privinta alegerilor. „Atunci cand conducerea devine interimara, apare obligatia de a organiza conferinta", a explicat el.

In opinia sa, motivul contestatiei este un pretext, pentru ca semnatarii nu se puteau lega de corectitudinea votului. Manolescu a obtinut vineri 322 din cele 479 de validate, urmat de Cezar Ivanescu, 84 de voturi, si Victor Frunza, ales de 29 dintre scriitorii delegati.

Contestatia va fi solutionata luni, 27 iunie, in sedinta noului Consiliu de Conducere.