Ieri au avut loc in Bulgaria ultimele alegeri legislative inainte de preconizata aderare a acestei tari la UE. Campania electorala a fost marcata de tot felul de oferte exotice, iar autoritatile nu stiu ce sa mai faca pentru a atrage cetatenii la vot. - Un fost model Playboy se afla pe listele unui partid din Bulgaria care a candidat la alegerile generale din aceasta tara.

Potrivit Ananova, Iuliana Kanceva (foto), vicepresedinte al partidului Euroroma, e una dintre cei 100 de candidati de pe listele formatiunii politice ce reprezinta populatia rroma din Bulgaria.

Dupa ce a aparut dezbracata in editia bulgara a revistei Playboy, Iuliana Kanceva se prezinta acum alegatorilor, aproape goala, intr-un videoclip al presedintelui Euroroma, pop-starul bulgar Azis, care candideaza si el pentru ocuparea unui loc in Parlamentul de la Sofia.

- Bulgarii care au votat ieri vor putea participa azi la o tombola organizata de guvernul de centru-dreapta pentru a combate absenteismul. Executivul de la Sofia a deblocat patru milioane de leva (circa 2 milioane de euro) pentru aceasta tombola, a declarat ministrul administratiei publice Dimitar Kalcev.

Pentru a participa, votantii vor trebui sa trimita operatorului lor de telefonie un text cu codul numeric personal si numarul sectiei unde au votat. - Opozitia socialista este favorita in alegerile legislative.

Partidul socialist (BSP), condus de Serghei Stanisev, este creditat cu 35% - 46% din intentiile de vot si ar urma sa succeada la putere coalitiei de centru-dreapta conduse de premierul Simeon Saxa-Cobourg-Gotha, coalitie ce ar obtine intre 24,5 si 35% din sufragii, potrivit ultimelor sondaje. In total, 6,9 milioane de alegatori sunt chemati sa voteze.

Costi Ionita a cantat in campania electorala din Bulgaria a actualului premier Simeon Sakskoburg. Costi i-a fost recomandat premierului de ministrul tineretului si sportului, Vasili Ivanov Luchano, care ascultase muzica lui.

Invitatia bulgarilor i-a venit lui Costi pe e-mail si parea mai degraba o gluma proasta, pentru ca ulterior sa se concretizeze, ba mai mult, melodiile "Mare e lumea" si "Necazuri si suparari" sa ajunga hiturile verii acolo. "Totul a plecat de la un mail venit pe site-ul meu www.costi.ro.

Am crezut ca e o gluma, pentru ca scria ca cei de la Sony Music Bulgaria doresc sa distribuie un album al meu.

Mi-au lasat o adresa la care eu trebuia sa trimit videoclipuri, master, poze si ceva afise, ceea ce am si facut, dar cu strangere de inima. Doua luni mai tarziu, totul s-a transformat intr-un mare succes.

Si astfel a trebuit sa fac un turneu de promovare a albumului in zece din cele mai mari orase ale Bulgariei timp de doua saptamani si am semnat si un contract pentru campania electorala a unui partid. Sincer, nu m-a interesat pentru cine cant, dar cert e ca eu, ca roman, m-am simtit extraordinar cand zeci de mii de bulgari cantau in romaneste...".

Articol de: Calin Stroila, Monica Vlad