Trei filme turnate partial in Romania si proiectul de scurt-metraje central si est-europene la care a participat Cristian Mungiu au fost selectate la diferite sectiuni ale Festivalului International de la Karlovy Vary, ce va avea loc intre 1 si 9 iulie, potrivit site-ului evenimentului.

In timp ce "Le domaine perdu" de Raoul Ruiz, o co-productie romano-franco-italo-spaniola, a intrat in selectia oficiala, "Dallas Pashamende" va concura in sectiunea East of the West, ce include unele dintre cele mai bune filme realizate in Europa centrala si de est anul trecut.

Un alt film turnat partial la noi si prezentat la Karlovy Vary, dupa Berlin, este "Crash Test Dummies", in care rolurile principale sunt interpretate de actorii Maria Popistasu si Bogdan Dumitrache.

In cadrul aceleiasi sectiuni va fi prezentat si "Lost and Found", ansamblul de sase scurt-metraje realizate de tot atatia tineri regizori din fostul Bloc comunist. Acest proiect a deschis in iarna una dintre sectiunile Berlinalei - International Forum of New Cinema.