Presedintii de Consilii Judetene de la PD care au semnat rezolutia prin care se declara impotriva modificarilor aduse de Guvern legii administratiei publice locale vor fi sanctionati politic.

Declaratia ii apartine liderului democrat Emil Boc care a precizat ca inainte de a lua o decizie finala in acest sens va cere lista cu semnaturi. In cazul in care liderii locali ai partidului si-au pus numele pe rezolutie acestia vor fi chemati sa dea socoteala in fata conducerii PD.

Emil Boc a declarat ca sanctiunile care vor fi aplicate presedintilor Consiliilor Judetene vor merge de la avertisment pana la retragerea sprijinului politic. Atat democratii, cat si liberalii au precizat ca vor asculta mai intai punctele de vedere ale liderilor locali.

In ce priveste posibilitatea ca eventuali presedinti de CJ ai PD sa fi semnat documentul, cei in cauza vor trebui sa de asocoteala in fata Biroului Permanant National.

"Cred ca trebuie sa ii ascultam pe colegii nostrii si abia apoi sa luam o decizie", a declarat Eugen Nicolaescu, purtator de cuvant PNL.

Presedintele PD a explicat ca decizia Guvernului de a modifica legea privind administratia publica locala nu va fi revocata, iar rezolutia adoptata la finalul acestei saptamani de Uniunea Presedintilor de Consilii Judetene are caracter consultativ.

Emil Boc spune ca modificarile nu sunt indreptate impotriva liderilor locali ai PSD, asa cum reprezenatii acestui partid au incercat sa sugereze.

"Unde e posibil ca acesti presedinti sa fie schimbati , vor fi schimbati, unde nu, nu. Acolo unde PSD are majoritate va guverna, unde are majoritate Coalitia va guverna Coalitia", a declarat Emil Boc.

Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din care fac parte membri ai principalelor partide politice din Romania s-a pronuntat impotriva intentiei Guvernului de a modifica legea administratiei locale.

Membrii Uniunii au semnat un document de pozitie pe care il vor inainta Executivului si Parlamentului in care solicita ca proiectul sa fie dezbatut de parlament, cu consultarea structurilor asociative.

De asemenea, ei cer ca prevederile referitoare la conditiile de eligibilitate si de revocare a presdintilor, vicepresedintilor si viceprimarilor sa se aplice incepand cu 2008.