Consilierii locali brasoveni au aprobat cumpararea a 10% din capitalul social al Pro Roman SA, societate care administreaza parcul industrial Roman SA.

Hotararea consilierilor a fost luata in urma unei oferte facute recent de omul de afaceri Ioan Niculae, actionarul majoritar de la Roman SA, care a propus administratiei sa achizitioneze pachetul de 10% din actiuni.

Valoarea pachetului, format din 4.125 de actiuni, este de 288.750 RON.

O comisie de negociere urmeaza sa poarte discutii cu Ioan Niculae, care in prezent detine 80% din pachetul de actiuni al Parcului Industrial Roman.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, intentioneaza sa achizitioneze pachetul de 10% din actiuni prin compensare cu datoriile pe care Roman SA le are la bugetul local.

"Exact pentru a negocia aceste actiuni am stabilit o comisie care, pe baza informatiilor privind cuantumul datoriilor catre bugetul local, va negocia valoarea lor. Dupa ce vom primi un raport complet de la Directia de Taxe si Impozite din Municipiul Brasov vom stabili, daca datoria este mai mare, sa majoram pachetul de actiuni", a declarat Scripcaru.

Municipalitatea brasoveana este interesata de pachetul de actiuni de la Roman SA, deoarece o strada care uneste un cartier izolat, Noua, de restul orasului trece si prin incita uzinei.

Primarul si-a declarat intentia de a redeschide traficului urban aceasta strada. In plus, primarul se gandeste sa repuna in functiune si punctul termic din Roman SA, in momentul de fata scos din uz, pentru a furniza apa calda si agent termic locuitorilor din zona.

"Este bine ca municipalitatea sa faca parte din aceasta societate, pentru a avea un control, cat de cat, in acea zona", a adaugat Scripcaru.

Ioan Niculae a facut o propunere similara de achizitionare a unui pachet de actiuni si Consiliului Judetean Brasov, care urmeaza sa ia o hotarare dupa ce aceasta va fi analizata.