Sedinta de miercuri a Consiliului National de Conducere al Aliantei a fost marcata de momente tensionate, in care liberalii le-au reprosat partenerilor democrati atacurile pe care presedintele Traian Basescu le-a lansat, in ultimele zile, la adresa guvernului condus de Tariceanu.

Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, si liderul organizatiei de Bucuresti, Ludovic Orban, au fost cei mai categorici pe aceasta tema, Hasotti enervandu-se atat de mult incat a parasit sedinta. El ar fi zis, potrivit unor surse liberale, ca, daca Traian Basescu vrea un parlament unicameral, atunci PNL va milita pentru o republica parlamentara, in care presedintele sa fie ales de Legislativ.

Pedistii s-au aparat, spunand ca nu pot fi trasi la raspundere pentru declaratii care nu le apartin. Ei au contraatacat, acuzandu-i pe liberali ca s-au transformat in niste "dictatori" in Alianta. Ludovic Orban i-a cerut premierului sa fie mai ferm in sustinerea deciziilor PNL si ale guvernului.

Liberalii i-au convins, miercuri seara, pe democrati sa nu primeasca in partid grupul de demisionari de la Prahova, condus de presedintele Consiliului Judetean, Florin Anghel. Surse din Alianta spun ca liderii PD ar fi insistat in fata premierului, invocand o situatie similara de la Galati, unde PNL a primit doi consilieri plecati din randurile pedistilor.

Calin Popescu Tariceanu a fost insa categoric impotriva acestei solutii, astfel incat ambele partide au decis sa nu-i accepte pe viitor pe demisionarii din formatiunea aliata.