Presedintele Traian Basescu incepe astazi seria consultarilor cu partidele parlamentare pe tema parlamentului unicameral si a integrarii europene. Primii ce se vor prezenta la consultari sunt liberalii, care au cerut ca intrevederea cu seful statului sa aiba loc mai devreme pentru ca maine PNL trebuie sa participe la o reuniune a liberalilor europeni, la Bratislava.

Intalnirea dintre presedinte si reprezentantii PNL se anunta destul de tensionata.

Marul discordiei

Principalul subiect asupra caruia Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu nu sunt de acord il reprezinta parlamentul unicameral. Liberalii se vor duce astazi la Cotroceni cu un mandat clar de respingere a parlamentului unicameral.

Ei intra in conflict cu colegii lor de Alianta de la PD, care vor veni separat la Cotroceni si care au anuntat deja ca sustin atat parlamentul unicameral, cat si votul uninominal. Pozitia liberalilor este sustinuta de UDMR, care nu crede ca e o idee buna schimbarea sistemului parlamentar, si de PSD, care nu vrea referendum fara consultarea parlamentului.

Pentru realizarea unui parlament unicameral s-au pronuntat deja reprezentantii PC. Liderii PRM au anuntat ca nu vor participa la consultarile de la Cotroceni.