Undeva sus, in imparatia cerurilor, fostul ministru ceausist Angelo Miculescu poate sta linistit: fiicele sale, Dana si Rodica, sunt perfect adaptate Romaniei strambe a ultimilor 15 ani. Pesemne ca au fost vaccinate temeinic cu virusul lacomiei, din moment ce numele lor sunt pomenite in tot mai multe smecherii. Totul pare a fi croit pe o formula genetica bazata pe cromozomul tupeului.

Poate ca pe doamnele Nastase si Odobescu nu le intereseaza ce crede lumea despre ele. Nu candideaza, nu dau piept cu alegatorii, nu au nevoie de votul poporului. Decontul il face insa cel care le-a cocotat mai sus chiar decat ar fi visat tatal lor, ministrul lui Ceausescu. E vorba de insusi Adrian Nastase, sotul Danei si cumnatul Rodicai.

Nastase are o problema mai mare decat toate casele sale: la aproape un an de cand a pierdut alegerile, cercul sau continua sa fie tinta celor mai multe acuzatii. Coruptie, falsuri, abuz de putere. Totul, croit parca pe un tipar al lacomiei altoite cu infinita smecherie. Doamna Dana nu mai pridideste cu dezmintirile, prin intermediul avocatilor.

Doamna Rodica e prea prinsa in batalia pentru sefia Tarom. Pana cand se va gasi cineva cu scaun la cap, care s-o demita urmand procedurile legale, ar mai fi ceva contracte de semnat.

Joaca de-a certificatele medicale, brevetata de cumnata social-democrata, este strigatoare la cer. Femeia asta e lipsita de orice urma de decenta. Ani la rand a functionat ca director general la Tarom, companie puternic alimentata din bani publici, pe baza de ordonanta de urgenta.

A aruncat sume uriase pe apa sambetei, sub forma de publicitate facuta cadou unor tovarasi de golanii din presa damboviteana. Cand a fost schimbata din functie, cumnatica a intrat in concediu medical. Nu dupa o luna, nu dupa o saptamana, ci chiar a doua zi! S-a imbolnavit si pace.

A tinut-o din concediu in concediu timp de opt luni. Exact pana cand o instanta a decis repunerea ei in functia de director general. Decizia nu e definitiva, ci atacabila la o instanta superioara. Nu conteaza: a doua zi (iar a doua zi!), doamna Odobescu s-a prezentat la serviciu. Dupa opt luni de grea suferinta, platite generos din bani publici, cumnata s-a insanatosit subit. Si e gata de batalia finala pentru scaunul de director general.

Cand a pierdut alegerile in fata lui Traian Basescu, Adrian Nastase a platit pentru toate combinatiile sale dubioase din anii de guvernare. A platit si pentru imaginea de „coana Leana cea rea" pe care si-a construit-o, cu grija, sotia sa, Dana Nastase. Si pentru afacerile deocheate ale surorii sale, Dana Barb. In viitor va plati, cu siguranta, si pentru haiduciile cumnatei Rodica Odobescu.

Asa se croseteaza sfarsitul politic al unui lider care a incercat, si mai viseaza inca, sa transforme Romania in feuda unui clan.

P.S. O intrebare pentru Adrian Nastase: cum ar reactiona, ca om politic, daca ar afla ca succesorul sau in fruntea guvernului, Calin Popescu-Tariceanu, si-a pus cumnata directoare generala la Tarom?