PD nu este de acord cu propunerea PSD de a prelungi cu 15 zile demiterea actualilor presedinti ai celor doua camere ale Parlamentului, in cazul in care Curtea Constitutionala isi va avizul in acest sens. Afirmatia a fost facuta de Cristian Radulescu, liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor, in cadrul emisiunii Romania la Raport, realizata de Andreea Pora la Radio Mix.

El a spus ca PSD a contactat de PNL, care s-a aratat mai flexibil pentru acest compromis, dar PD a respins hotarat propunerea, iar, in acest moment, PNL si PD se afla pe pozitii divergente pe aceasta tema.

"Luni va avea loc sedinta conducerii PD, a aliantei, a coalitiei si pana seara vom avea un punct de vedere al coalitiei pe aceasta tema si vom sti daca saptamana viitoare mai lucram o zi, doua pentru regulament, asa cum e oferta. Sunt moduri diferite de a vedea o situatie pe care PNL si PD, deci alianta, o vedem rezolvata intr-un anumit fel. Dar, cum se ajunge acolo, sunt pareri diferite.

De unde porneste diferenta?! De la ceea ce cred cele doua partide ca s-ar intampla la Curtea Constitutionala. Daca Curtea Constitutionala ar fi asa cum este ea conceputa de catre Constitutie, atunci totul ar fi in ordine", a afirmat Cristian Radulescu.