Intel Corporation a anuntat o cifra de afaceri de 9,96 miliarde USD pe ce-al treilea trimestru al anului, cu 18% mai mare decat in perioada similara a anului trecut si cu 8 procente mai mult decat in cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Profitul operational a fost de 3,1 miliarde dolari, cu 31% peste profitul din aceeasi perioada a anului 2004, si cu 17% mai mult decat in trimestrul doi al acestui an. Profitul net a fost de 2 miliarde USD, cu 5% mai mult decat in Q3, 2004 si cu 2% mai putin decat in Q2, 2005.

Castigurile per actiune au fost de 32 de centi, cu 7% mai mult decat in trimestrul similar al anului 2004 si cu 3% mai putin fata de 33 de centi in cel de-al doilea trimestru din 2005.

"Cel de-al treilea trimestru al anului in curs ne-a adus cele mai mari profituri din istoria companiei si livrari-record de produse Intel pentru toate liniile noastre majore de productie" a spus Paul Otellini, Presedinte si CEO, Intel.

"Productia a constituit elementul de baza, Intel lansand primele sale platforme dual-core pentru servere mai devreme decat preconizase si livrand pe piete microprocesoare bazate pe tehnologia inovatoare de 65 de nanometri.

Combinatia dintre aceasta noua tehnologie de 65 nm, o gama variata de procesoare dual-core si abilitatea unica de a oferi solutii pentru platforme sunt premise certe ale cresterii continue pe care o prognozam" a mai precizat Otellini.