Greva salariatilor de la metrou a fost declarata ilegala, joi seara, de catre judecatori, dupa ce decizia a fost asteptata peste 10 ore.

Liderul de sindicat, Ion Radoi, senator PSD, a adaugat ca Guvernul a reusit sa indarjeasca si mai mult salariatii metroului.

Ion Radoi a declarat ca decizia judecatorilor va fi respectata si metroul va circula normal incepand de vineri.

El a adaugat ca salariatii vor simti "rusine si scarba fata de cei care le-au promis marea si sarea cand au venit la putere si acum nu se tin de promisiuni".

Conflictul nu este inchis a tinut sa precizeze Radoi.

Sindicalistii spun ca vor ataca decizia si la forurile internationale.

Vicepremierul Gheorghe Pogea ii invitase, joi, la negocieri pe protestatari iar acestia urmeaza sa hotarasca daca vor accepta sau nu.

Vineri protestatarii si conducerea Metrorex se vor intalni din nou in instanta dupa ce patronatul a cerut suspendarea grevei. Joi instanta s-a pronuntat numai asupra legalitatii grevei.

Nemultumirile grevistilor sunt legate de salarii dar si de conditiile de munca. In acest moment, salariul mediu brut la metrou este de 8 milioane si 600 de mii de lei iar angajatii vor o majorare a lefurilor cu 18 procente.

Administratia Metrorex sustine ca momentan nici nu se poate pune problema unei majorari salariale, cu atat mai mult cu cat abia exista bani pentru acoperirea salariilor pana la sfarsitul anului.