Liderii celor patru federatii sindicale reprezentative din invatamant au primit cu mare dezamagire rezultatul ultimelor negocieri cu autoritatile. In timp ce ministrul negociator de joi, Gheorghe Barbu, este linistit in ceea ce priveste evolutia situatiei, Aurel Cornea, presedintele FSLI, a declarat la Realitatea TV ca guvernul este iresponsabil si i-a cerut demisia.

"Acest guvern, total iresponsabil pentru generatiile viitoare, nu spune ca nu are bani, ci ca suntem factor de destabilizare al economiei Romaniei", a spus Aurel Cornea.

"Sfidare si dispret pentru cei care se afla in greva generala si greva foamei", a calificat, George Isvoranu de al Federatia Spiru Haret, atitudinea de joi a Guvernului.

Razvan Bobulescu, de la Federatia Alma Mater, este de parere ca nu a fost vorba de nici o negociere cu Guvernul, caci Executivul nu a cedat ci a impus un dictat profesorilor.

Catalin Croitoru, lider FEN, acuza pozitia ultrarigida a guvernului care a dus la radicalizarea actiunilor profesorilor, in ultimele zile. Singurii in masura sa decida ce vor face mai departe sunt cei aflati in greva.