BERBEC

Dragoste - In februarie si septembrie, ii seduci pe toti cei din anturaj. In aprilie-iunie si octombrie, legi doar prietenii sentimentale. In mai, dai frau liber dorintelor. Planuind o relatie stabila, in iulie faci avansuri. In august, chiar ai noroc si o realizezi.

Bani - Ce cheltuiesti in martie pui la loc in mai-iunie, muncind cinstit. Din iulie pana in septembrie, trebuie sa fii atent(a), pentru ca posibilitatile de suplimentare ale venitului imbraca cele mai variate forme.

Sanatate - Pana in iulie, unele functii organice (indeosebi cardiace) sunt incetinite. In martie, manifestarile au aspecte voalate. Din august, si in special in noiembrie-decembrie, apar imbolnaviri (mai ales la nivel abdominal), daca resursele fizice sunt prost gestionate.

Cariera - Apar proiecte de durata asupra carora te apleci cu interes, dar si cu motivatii financiare semnificative. Ar trebui sa te prezinti continuu in fata unui superior, a unui director, a unei comisii de evaluare sau in fata unui profesor de la care ai ceva nou de invatat, de aceea poate fi o un an bun pentru a-ti masura cunostinte sau pentru a le extinde spre domenii noi.

In august te-ai putea pregati de examen, concurs sau o intrevedere de care depinde imaginea ta profesionala, de aceea iti dai tot interesul sa iasa bine.

TAUR

Dragoste - In martie, cuceresti prin dezinvoltura. In ianuarie si septembrie, te impui cu ardoare. Tentatia aventurii este prezenta insa pana in noiembrie. Dar abia in iunie-iulie, iti poti dezvalui cu adevarat erotismul.

Bani - Nu te preocupa prea tare, cu exceptia lunilor iunie-iulie. In plus, in martie-aprilie, poti face greseli financiare. Prin compensatie, pana in noiembrie, ai sanse deosebite de a primi mosteniri sau finantari.

Sanatate - Ca puncte slabe ai: alunecarea in ireal si tendinta de a reactiona prea brusc. De la jumatatea lui iulie, poti avea reflexe defectuoase si blocaje. Exista pericolul intoxicarii si al inecarii.

Cariera - Este necesar sa iei niste decizii importante, de aceea atentia ta trebuie sa fie ascutita la maximum, pentru ca esti predispus spre acte pripite, superficiale, in gluma, pe care tot tu, dupa aceea, trebuie sa le repari. Nu te grabi si, mai ales, nu considera ca totul e mai usor decat pare, ca sa nu te lasi atras de caile facile.

Tot ce pare simplu este de fapt timp pierdut, ca atare nu te lua dupa aparente. Incearca sa privesti mai matur lucrurile, pentru ca o faci uneori pe copilul nevinovat, care nu stie ce sa faca, asteptand ori sa se rezolve de la sine, ori sa faca altii in locul tau.

Cu un zambet si cu o poanta naiva, ai senzatia ca greutatile sunt preluate de altii, care vor lucra in locul tau, dar te vor trata ca pe un incepator, ca pe o persoana lipsita de maturitate.

GEMENI

Dragoste - In primele si ultimele doua luni ale anului, ai un farmec aparte. "Gusti" din ispite, in aprilie. In mai, te reculegi. Din august, efectiv radiezi. Atasamentul creste, din septembrie, prin gesturi dragastoase. In general, este un foarte bun an pentru casatorii si nunti.

Bani - Nu le simti lipsa nici in februarie. Iti inveselesc viata, dar muncesti pentru ei, in aprilie. O sursa excedentara te poate lua prin surprindere, si-ti poate da, in iulie-august, bataie de cap. Permanent se va afla alaturi de tine un partener prosper!

Sanatate - In ianuarie pornesti cu entuziasm, dar obstacolele din prima jumatate a anului iti scad tonusul. In aprilie si iulie, efortul fizic este dublat de stres emotional. Din august, te reechilibrezi, dar creste stresul familial.

Cariera - Trebuie sa iei decizii importante, dar iti este destul de greu sa alegi, pentru ca mai multe variante par tentante. De aceea este obligatoriu sa stai si sa chibzuiesti pe indelete, nu te grabi la primul impuls, asa cum ti se mai intampla, ci solicita informatii, sfaturi, pareri din mai multe directii. Toate iti vor fi utile, ca, in final, sa mergi pe calea cea mai sigura.

Ajungi la rezultate concrete in munca de zi cu zi, de care poti fi mandru, deci le poti prezenta fara nici o grija in fata superiorilor, spre evaluare si spre recompensare.

RAC

Dragoste - In ianuarie si noiembrie, te rasfeti. In martie, iti alinti perechea, iar in mai o domini. In august-septembrie, atragi si impresionezi. Posibil, in octombrie, sa supralicitezi sansele erotice fata de un nou partener de cuplu.

Bani - Ai suficienti, pana in octombrie. In martie-aprilie, tatonezi si faci demersuri pentru achitarea unor restante, in iulie, finalizezi tranzactii monetare importante. Iar in august-octombrie, nu stai pe ganduri ca sa-ti iei ceva costisitor.

Sanatate - In mai-iunie pui prea mult suflet si ai actiuni pripite. In iulie-august si noiembrie, poti sa te concentrezi mai greu si sa te enervezi. Din august, te temi ca unele maladii se pot croniciza.

Cariera - Dai piept cu hopuri dificile, ce scot la iveala latura ta sensibila, pentru ca nu prea faci fata provocarilor. Uneori te retragi din fata greutatilor sau iei postura neputinciosului care se plange prea mult si asteapta compasiune si ajutor de la altii.

Nu lasi o impresie prea buna in ochii sefilor sau colaboratorilor si totul provine de la stima de sine mult scazuta si o neincredere acuta in propriile forte. Daca tu nu crezi ca poti, atunci altii nici atat, deci ambitioneaza-te mai mult! Majoritatea celor tineri prefera sa accepte sansele de peste hotare!

LEU

Dragoste - Esti coplesit(a) de manifestari cordiale, aproape tot anul. In februarie si august-septembrie, intaresti relatiile amicale. In martie, amenajezi "culcusul". In mai-iunie, iti dezmierzi prea des iubitul sau iubita. In iulie,doar te amuzi, fara nici un fel de obligatii.

Bani - Ii cauti in februarie-martie si ii risipesti in noiembrie-decembrie. In iunie-iulie, mizezi pe sansa, iti valorifici talentele neexploatate, te lovesti de piedici, dar pot fi si rasturnari de situatie. Sanse maxime intregul an din orice fel de tranzactii, dar si la jocurile de noroc.

Sanatate - In primele sapte luni, ai necazuri pasagere. Din august, la o stare de iritare, se pot adauga suferinte bizare sau cu evolutie insidioasa, hormonale (septembrie) sau imunitare (noiembrie-decembrie).

Cariera - Esti printre cei norocosi, ajungi la apogeul unui proiect si culegi laurii victoriei. Ai avut curaj sa iti urmezi visul si iata, acum esti rasplatit din plin, conform asteptarilor.

Totusi, uneori esti prea idealist si speri mai mult decat poti primi, de aceea este bine sa asculti de cei mai maturi sau cu mai multa experienta care iti atrag atentia asupra aspectelor unde mai pierzi contactul cu realitatea. Se nasc planuri noi de viitor si esti convins ca le poti atinge, dar nu te ambala prea tare. Ia-o mai usor, pas cu pas!

FECIOARA

Dragoste - Pana in noiembrie, esti ferit(a) de rele. In martie iti vin idei nastrusnice, in iulie faci o gafa, in august-septembrie, iubesti pe ascuns. Atmosfera din dormitor este calda in februarie si mai.

Bani - Pleci, in ianuarie, de la o pozitie financiara mai putin buna, care se reface in ultimele luni ale anului. In jur de 20 februarie, incerci o stratagema. In mai-iunie, cu o interventie oculta, poti fi recompensat(a).

Sanatate - Pana in noiembrie, astepti ca bolile sa dispara de la sine. In aprilie si in iulie, efortul te poate afecta: la cap, inima, rinichi, ficat. Din noiembrie, ai un plus de energie.

Cariera - Conflictele, disputele si competitia plutesc in aer, ceea ce tensioneaza relatia cu colegii.

Lucrurile pot deveni, la un moment dat, atat de urate, incat se isca o furtuna greu de potolit, ce poate declansa o criza majora! Cunosti o mare rasturnare de situatie ce lasa urme in activitatea profesionala: o veste proasta, o schimbare la varf, o retrogradare, un esec, o amenintare iminenta la orizont de care te temi.

Din august, devii pesimist si ti se pare ca tot ce ai construit pana acum se duce de rapa, cu obligatia de a o lua de la capat peste noapte. In septembrie, asteapta-te la planuri destramate sau piedici dificile.

BALANTA

Dragoste - Cel putin pana in noiembrie, ai succesul asigurat. Februarie este luna jocurilor erotice, iar noiembrie luna familiei. In august-septembrie, faci furori, iar in iulie si octombrie, iti alinti prietenii.

Bani - Vin mai multi si circula cu spor in ultimele patru luni ale anului. In februarie ai noroc. Din august, duci o lupta sustinuta, cu poticniri in octombrie-noiembrie, pentru a obtine fonduri excedentare.

Sanatate - Esti pofticios. Asta pare sa fie cea mai mare problema, aproape tot anul si uneori pierzi masura. Rinichii sunt vulnerabili in ianuarie, aprilie si iulie-august. Stomacul este sensibil in mai si in ultimele patru luni ale anului.

Cariera - Cunosti mici insuccese si, pentru ca nu ai multe motive de mandrie, preferi sa ramai mai mult in umbra. Daca nu apar treburi urgente, este posibil sa te ocupi de alte aspecte decat cele de serviciu, preocuparile extra-profesionale oferindu-ti mai multe satisfactii.

Daca ai talente artistice sau hobby-uri care iti fac placere, poate fi un moment bun de a le scoate in evidenta sau pentru a te afirma.

SCORPION

Dragoste - Te "delectezi" in voie, in ianuarie si octombrie. Cauti partenerul ideal in februarie. Autoritar(a), infrunti dogme, in aprilie. Iti faci usor simpatii din anturaj, mai ales in august-septembrie.

Bani - Ai interventii bruste, pentru beneficii suplimentare, timide la inceputul lui martie dar hotarate, stimulate de asociati, in mai. Cheltuielile cresc in august si in septembrie. Faci parte dintre cei mai norocosi, din punct de vedere financiar, nativi pe parcursul intregului an!

Sanatate - In prima jumatate a anului te pot sacai boli trenante. In ianuarie si iulie, poti avea tulburari de circulatie sau palpitatii. Impulsiv(a), in februarie-martie si din august te poti accidenta.

Cariera - Incepi un proiect nou si esti foarte entuziasmat de felul cum evolueaza lucrurile. Nu este doar succesul tau, ci isi aduc contributia mai multe persoane. Colaborarea duce la o realizare colectiva, iar la capatul acestor eforturi comune va veni si vremea recompenselor, a distractiei, a laudelor bine meritate.

Atmosfera este foarte placuta la serviciu, cu sansa unor petreceri repetate sau receptii la care vei participa si tu ca invitat de onoare. Lumea te lauda permanent si iti apreciaza sincer meritele.

SAGETATOR

Dragoste - Pana pe 15 septembrie, iti rasfeti, cuminte, familia. Apoi, pana pe 20 octombrie, te deschizi spre experimente noi. In iunie-iulie ai curaj sa te implici in mici escapade. Primele si ultimele patru luni favorizeaza traiul in doi.

Bani - Desi rezisti greu tentatiilor, din 29 iulie devii mai chibzuit(a). Trebuie totusi sa fii atent(a), pana in septembrie, la fluctuatiile de capital, verificand calculele, pe 1-15 iulie si 19 august.

Sanatate - Nu ai motive deosebite de ingrijorare. Doar pe 13, 20 si 24-25 ianuarie, poti fi mai emotiv(a). In iunie-iulie si pe 9-15 octombrie, esti inclinat(a) sa te agiti sau sa mananci cam mult.

Cariera - Tensiunile cresc datorita competitiei. Nu te impaci prea bine cu colegii si tot timpul esti criticat, mai ales de cei mai in varsta, care iti gasesc numai defecte si greseli. Nu iti pasa, tu iti cunosti valoarea si vei lucra mai departe la fel de serios, convins ca, pana la urma, ti se vor recunoaste meritele.

Te poti implica in activitati de durata, ca te solicita mult la nivel fizic si mental, cum ar fi cursuri de specializare sau recalificare, studiu in interes propriu, proiecte de anvergura, scolarizare. In decembrie, ai putea trece printr-un eveniment care iti poate clarifica o situatie profesionala sau cariera ta cunoaste o echilibrare. Cei mai avantajati sunt cei care deja lucreaza in corporatii straine.

CAPRICORN

Dragoste - In ianuarie, ai aventuri departe de casa. Ai succes la public in februarie si o buna imagine in aprilie-mai. La inceputul lui august, doar te distrezi. Dupa 15 septembrie, te linistesti.

Bani - Pana in octombrie, venitul este asigurat din munca de zi cu zi. Profitul creste intre 20 mai si 25 iunie. Pana pe 25 august, poti face speculatii. In octombrie-noiembrie vin multe cadouri.

Sanatate - Poti avea retentie de bila, depuneri la rinichi, blocaje de energie, dureri de gat, din incordare sau oboseala. Suferinte ciudate in aprilie, acute in iunie-iulie si cronice in ultimele patru luni ale anului. Problemele reumatice se accentueaza!

Cariera - Esti plin de energie, dornic sa incepi ceva nou si interesant, la fel ca in plan sentimental, de altfel. Ambele planuri merg in acelasi ritm alert, deci, daca nu ai satisfactii in amor, nu ai nici la serviciu, sau invers, adica daca totul merge excelent la locul de munca, si viata de cuplu parca infloreste. Pui aceeasi pasiune in ambele directii!

VARSATOR

Dragoste - In ianuarie, apar schimbari in camin. In februarie-martie, ai "trecere" la straini. In mai, ai prea multe initiative erotice. Pana in octombrie, cu precadere intre 25 august si 10 septembrie, traiesti din plin.

Bani - Strangator pana in august, dar in ianuarie cauti totusi resurse in plus. Investesti din plin in februarie-martie. In iunie-iulie te atrag articolele de lux. Iti plac jocurile de noroc, iar pe 10-15 septembrie, poti avea sanse de castig.

Sanatate - Necazurile iti vin de la actiuni impulsive, necontrolate, in special in august-noiembrie. In jur de 26 octombrie (zi de cumpana), poti avea disfunctii hormonale (la tiroida sau suprarenale).

Cariera - Faci tot felul de compromisuri sau te ocupi de sarcini care nu-ti ofera nici o satisfactie, dar ai rabdarea si toleranta necesare pentru a le duce cu succes la indeplinire. Lucrezi fara stres, calm, lent si toate ies ca la carte datorita unui echilibru bun in tot ce faci.

In septembrie, munca ta ar putea fi analizata, judecata, evaluata de o comisie, de un sef, de clienti, cu scopul de a fi recompensat sau... criticat, depinde la ce concluzie se ajunge.

PESTI

Dragoste - Pana in noiembrie, te atrage indeosebi viata de cuplu. In aprilie, esti mult prea cucerito(a)re. In luna iunie te poti certa cu cineva apropiat. Iulie este luna placerilor. In preajma lui 15 septembrie, te asteapta o bucurie in cuplu.

Bani - Castigi mult, din munca proprie, intre 15 aprilie si 30 mai. Din august, efortul este dublat. Din 18 septembrie, se adauga un supliment, care in noiembrie-decembrie devine substantial.

Sanatate - Prea multa pasiune, in ianuarie, te poate extenua. Efecte daunatoare, din exces de zel, ambitii sau frustrari apar si in februarie-martie. La inceputul lui septembrie, te omoara rutina si nu te mai desparti de stres!

Cariera - Ai multe sarcini dificile de indeplinit si te concentrezi serios la munca, ajungand la rezultate palpabile. Piedicile nu lipsesc, dar o persoana ambitioasa si diplomata ca tine nu va astepta de la altii solutii, ci te vei lupta cu orice obstacol.

Ajungi la ceea ce ti-ai propus ceva mai greu, mai tarziu, mai lent decat doreai, dar dai dovada de suficienta rabdare si energie de a merge pana la capat, fara sa te lasi doborat de hopurile de pe parcurs. Originalitatea de care dai dovada din plin nu va fi totusi apreciata tot timpul.