Chirie de 0,74 euro pe metru patrat in Palatul UGIR-1903

de     Averea
Vineri, 9 decembrie 2005, 0:00


In centrul Bucurestilor, in Piata Romana, exista o cladire care a fost inchiriata cu numai 0,74 euro pe metrul patrat, in conditiile in care pretul zonei pentru comercianti se ridica la 120 euro pe luna.

Cladirea apartine Uniunii Generale a Industriasilor din Romania 1903 (UGIR-1903) si aproximativ 40% din suprafata ei a fost inchiriata de o firma la care fostul director general al patronatului respectiv, Stelian Dorobantu, detine 75% din actiuni, sustine presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci.

Daca acuzatiile aduse de UGIR-1903 sunt adevarate, spiritul intreprinzator al membrilor patronatului a fost surclasat de cel al fostului lor coleg care si-a asigurat inchirierea spatiului de 646 metri patrati pe 20 de ani, pana in 2024, pentru aproximativ 500 euro pe luna.

Cu acesti bani, pe Bulevardul Magheru, Dorobantu n-ar fi putut inchiria nici macar o garsoniera, ci numai 4 metri patrati de spatiu comercial.

Fostul director al UGIR-1903 afirma insa ca decizia inchirierii subsolului Palatului UGIR-1903 apartine Comitetului Executiv al patronatului.

Acesta a decis, in sedinta din 16 decembrie de 2004, cresterea veniturilor Uniunii prin punerea in valoare a unei parti a cladirii. „Este imputernicit in acest scop sa actioneze directorul general (Dorobantu - n.r.). Acesta selecteza firma de la care a obtinut cele mai mari avantaje posibile pentru UGIR-1903 si careia i-a impus cele mai grele conditii tehnico-financiare.

Aceasta firma, unde este asociat si Stelian Dorobantu, International Diamond Gold, s-a angajat, initial, sa plateasca anticipat, chiria pe 10 ani, angajament anticomercial, pe care nici o firma nu ar fi putut sa-l onoreze, si care a fost ulterior corectat.

Obligatiile pe care International Diamond Gold si le-a asumat initial fata de UGIR-1903, favorizau Confederatia Patronala si dezavantajau total demararea activitatii comerciale. Pot fi deci acuzat ca am actionat in interesele UGIR-1903 si impotriva intereselor oricui altcuiva, in primul rand ale mele personale", este singura explicatie oferita de fostul director general al Uniunii.

Articol integral in Averea


63 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version