Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care sa reglementeze utilizarea artificiilor si petardelor. Autoritatile au in vedere a limitarea drastica a utiizarii acestora dupa ce, in ciuda restrictiilor impuse, de Revelion doua persoane au murit si sute au fost ranite.

Politistii si medicii au cerut interzicerea utilizarii materialelor pirotehnice de catre persoanele fizice. Numai in spitalele de urgenta bucurestene au ajuns, in doua zile, peste o suta de raniti.

Comisarul-sef Nicolae Marinescu, seful Directiei Arme, Explozivi si

Substante Toxice din cadrul Inspectoratului General al Politiei, citat de Radio Romania afirma ca vor fi facute de urgenta propuneri pentru modificarea legislatiei in domeniu.

Din cauza folosirii necorespunzatoare a materialelor pirotehnice, anul trecut, s-au inregistrat, in Romania, 15 raniti la un milion de locuitori.

Procentul este destul de mare comparativ cel din statele membre ale Uniunii Europene.

In Grecia, unde acestea sunt total interzise - a fost un caz la un milion de locuitori-, in timp ce locul fruntas este detinut de Marea Britanie, cu 60 de cazuri la un milion de locuitori, din cauza legii permisive.