Parchetul instantei supreme are obligatia sa verifice declaratiile de avere ale demnitarilor, a declarat marti procurorul general, Ilie Botos, in timp ce ministrul Justitiei a anuntat, cu o zi in urma, ca verificarea averilor va fi facuta prin intermediul ANAF.

La Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost infiintata o comisie, constituita din doi procurori de la Sectia judiciar civila a Parchetului ICCJ (unul specializat in materie civila si celalalt pe comercial) si unul de la Sectia judiciar penala. Aceasta va verifica informatiile despre modul de dobandire a averilor demnitarilor. In cazul unor eventuale neconcordante, instanta suprema este sesizata imediat.

Ministrul Justitiei Monica Macovei declarase luni ca declaratiile de avere ale demnitarilor vor fi verificate prin intermediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), procedura ce va fi legalizata prin aprobarea unui proiect de lege care va fi prezentat Guvernului spre adoptare pana la sfarsitul acestei luni.